Senior Business Analyst till Söderberg & Partners

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 januari 2017
Stängs
den 12 februari 2017
Kontakta
Cecilia Rydén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lockas du av att utgöra en del av ett litet team som arbetar hands-on med att stödja koncernledningen med analys och underlag? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla och förbättra uppföljningen av affärsverksamheten inom Söderberg & Partners? Ditt arbete kommer ge avtryck på allra högsta nivå inom koncernen, vilket ger stora möjligheter att påverka utvecklingen av ett av Nordens snabbast växande finansiella företag. Låter detta som en roll för dig? Då ska du läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en driven och affärsmässig Senior Business Analyst till Söderberg & Partners. Det är en bred och affärsinriktad roll där du bland annat kommer arbeta med strategisk och finansiell analys, business case och affärsutveckling. Du kommer ansvara för att synliggöra och initiera strategiska projekt där du identifierar analysmetod och använder både kvantitativa och kvalitativa data.

Du kommer ha en nyckelroll inom Söderberg & Partners och ha ett tätt samarbete med bland annat koncernchef, CFO och affärsområdeschefer. Du kommer även ta fram underlag till investerare och ägare samt ha kontinuerlig kontakt med dem. Tjänsten är ny inom bolaget vilket innebär att du kommer vara med att påverka rollens utformning. Du kommer vara placerad på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm.

Din profil
Du har en akademisk utbildning som civilekonom och/eller civilingenjör. Du har flerårig arbetslivserfarenhet från en affärsinriktad roll som business controller/business analyst eller liknande. Vi tror att du innan dess kan ha arbetat inom management consulting/corporate finance inom ett konsultbolag. Du har mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint samt vana av att extrahera, bearbeta och analysera stora mängder information från olika datakällor.

Du som person
För att lyckas på ett företag som Söderberg & Partners är det viktigt att du är en flexibel person samt att du är mål- och lösningsfokuserad för att driva processer och ro förändring i land. Du gillar att arbeta på ett strategiskt- och ett analytiskt plan samt har ett genuint intresse för affären. Du har en utmärkt kommunikationsförmåga både i tal och skrift, samtidigt som du trivs med många kontaktytor både internt och externt.

Företagskultur
Söderberg & Partners har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Detta skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker, och premierar, medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Ansökan
Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Vid frågor kontaktar du Cecilia Rydén, tfn 073-384 23 94 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35 på Prodiem.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Söderberg & Partners är Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi har tillgång till Nordens största fristående analysavdelning, vilken dagligen följer försäkringsbolagen, bankerna, fondbolagen och investmentbankerna ur ett produktperspektiv. Söderberg & Partners-koncernen har ca 1400 medarbetare och växer snabbt både inom Sverige och i resten av Norden. Läs mer på www.soderbergpartners.se

Liknande jobb

Liknande jobb