Tyresö kommun söker strategisk och utvecklingsorienterad ekonomichef

Rekryterare
Tyresö kommun
Plats
Tyresö
Annonserat
den 20 januari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Kontakta
Emelie Wijk
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du leda arbetet med ekonomi- och styrprocessen i en attraktiv, dynamisk och expansiv kommun? Vi har höga ambitioner och en stark vilja att långsiktigt utveckla kommunens verksamheter på ett effektivt och hållbart sätt.

Om tjänsten
Som ekonomichef leder du vårt ekonomi- och styrningsarbete för en långsiktig ekonomi i balans. Du har ett övergripande ansvar för kommunens styrprocess och övriga processer inom ekonomiområdet. Vidare blir du navet i ett arbete där kommunikation och integrering av ekonomiarbetet är prioriterat i verksamheten. Ett av flera fokusområden kommer att ligga på att vidareutveckla ett tydligt arbetssätt för ekonomistyrning för hela kommunen.

I kommundirektörens ledningsgrupp förväntas du bidra till att kommunens helhetsperspektiv med fokus på medborgarnyttan ständigt utvecklas.

Vem är du?
Du är en strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad chef. Ditt engagemang smittar av sig och du har lätt för att samarbeta med andra. Förmågan att se samband och driva arbetet framåt är en av dina styrkor. I ledarrollen drivs du av en vilja att fatta hållbara beslut och du är övertygad om att struktur och processer bidrar till det.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomiområdet och har flera års erfarenhet av ledarskap i en komplex organisation. Vidare har du tidigare erfarenhet av förändrings- och ekonomiledningsarbete, gärna med fokus på investeringar och finansiering. Du har ett långsiktigt perspektiv och bygger dina beslut på fakta. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Vad vi gör och vill
• Tyresö är inne i en dynamisk och expansiv fas. Ambitionerna är höga och 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Det är en utmaning att växa snabbt med bibehållen kvalitet och ett positivt ekonomiskt resultat.
• Våra verksamheter får höga betyg av våra medborgare.
• Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation. Vi är 2700 medarbetare.

Sök!
Vill du bli vår nya ekonomichef? Då är du välkommen med din ansökan senast 2017-02-19. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Tyresö kommun. För mer information eller om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se

Område:
Tyresö
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Emelie Wijk
emelie.wijk@jurek.se

Liknande jobb

Liknande jobb