Chief Financial Officer - Corroventa

Rekryterare
Plats
Jönköping
Annonserat
den 27 januari 2017
Stängs
den 17 februari 2017
Kontakta
Anders Roman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven och affärsinriktad CFO som vill ta plats i ett innovativt och framgångsrikt internationellt företag? Då har vi en möjlighet för dig. Vi söker nu en utvecklingsorienterad och engagerad CFO med kapacitet att ta ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen i koncernen. Du sitter med i ledningsgruppen, rapporterar direkt till VD och deltar i styrelsearbetet.

Ditt uppdrag
Som CFO ansvarar du för bokslutsarbete och årsredovisning, skatter, budget- och prognosarbete, analys och ekonomisk uppföljning, kassaflödeshantering och rapportering till myndigheter, ledning, styrelse och ägare. Ekonomiavdelningens processer och rutiner är dock väl utvecklade och ditt team av medarbetare har en bred och hög kompetens vilket skapar utrymme för fokus på affären, styrning och uppföljning av dotterbolagen på samtliga marknader, samt företagsövergripande projekt, förvärv etc. Arbetet med dotterbolagen bedrivs i nära samarbete med CCO. I uppdraget ingår även ett generellt HR-ansvar. Det löpande ekonomiarbetet och löner för huvudkontoret samt månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen hanteras i Sverige. De europeiska dotterbolagens bokföring är utlagd externt, med undantag för Tyskland som har egen ekonomiavdelning med ansvarig chef som rapporterar direkt till dig. 
Vi ger dig förtroende och ansvar och har en förväntan om ett aktivt bidragande i ledningsgruppen, där vi har stor acceptans för diskussion och nya idéer, alltid med föresatsen att vara lösningsorienterade och skapa beredskap för framtidens utmaningar. 

Bakgrund
Vi tror att du idag arbetar som CFO eller Controller på högre nivå, i ett tillverkande industriföretag som verkar internationellt.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som CFO hos oss bör du trivas med att arbeta i en organisation med tydligt affärsfokus och entreprenörsanda. Du är en strukturerad, proaktiv och självständig person som gillar ordning och reda, som vågar ifrågasätta och kan driva ditt arbete framåt på egen hand. Du är prestigelös och idérik och har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Självklart är du en transparent, inspirerande och tydlig ledare som vill kunna påverka din organisation och ditt arbete. Du har förmåga att få människor med dig och skapar en stämning präglad av arbetsglädje och energi. 

För mer information kontakta gärna Anders Roman, Acconia Executive, 036-770 15 12 eller Per Ekdahl VD, Corroventa Avfuktning AB, 036-37 61 40. 

Vi arbetar med löpande urval, dock är sista ansökningsdagen 2017-02-17

För mer information om denna tjänsten kontaktar du: Anders Roman, 036-389000

Logga in eller skapa konto för att söka den här tjänsten!

Skicka in en intresseanmälan (svara ja på frågan om tillåtelse att öppna program)

Corroventa utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut produkter av högsta kvalitet och innovationsgrad – kompakta, effektiva, ergonomiska och energisnåla - för vattenskador, fukt, lukt och radon. Företaget är en ledande premiumleverantör på den europeiska marknaden och försäljningen drivs genom egna dotterbolag runtom i Europa. Corroventa har 70 anställda och omsatte 2016 ca 250 MSEK med god lönsamhet. Den organiska tillväxten har de senaste åren legat på 10%. All utveckling och tillverkning sker i Bankeryd, Småland.
Läs mer: www.corroventa.se

Corroventa grundades 1985 och ägs sedan 2007 av börsnoterade Volati AB, en svensk industrigrupp med 12 stabila och lönsamma affärsenheter i skilda branscher med verksamhet i 15 länder. Volati förvärvar bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Volati omsätter drygt 3 Mdr och har totalt cirka 1 200 anställda. Volati är noterat på Nasdaq Stockholm och avser att fortsätta växa i hög takt vilket även kommer att ske genom tilläggsförvärv till redan befintliga verksamheter.
Läs mer: www.volati.se

Liknande jobb

Liknande jobb