Elekta AB söker engagerad och driven bolagsjurist

Rekryterare
Elekta AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 januari 2017
Stängs
den 1 mars 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I denna roll kommer du arbeta brett med att bistå verksamheten med allmän affärsjuridisk rådgivning. Fokus är upprättande och förhandling av avtal, bland annat inköpsavtal, försäljningsavtal, distributionsavtal olika typer av samarbetsavtal och också forsknings- och produktutvecklingsavtal. Du jobbar mot såväl försäljnings- som produktsidan och förväntas delta aktivt i affärerna. Då bolaget är börsnoterat förekommer också en del associations- och aktiemarknadsrättsliga frågeställningar. Även om tjänsten är placerad i Stockholm kommer du arbeta med olika funktioner runt om i världen och samarbeta med koncernens andra jurister. Arbetet kommer att erbjuda stora kontaktytor, både inom företaget och externt, och du kommer arbeta i en utpräglad internationell miljö. Arbetet omfattar resor i måttlig omfattning.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och ca 4 - 5 års yrkeserfarenhet. Vi tror att du arbetar på advokatbyrå, och att du kanske också har varit ute en period på bolag eller redan arbetar på ett annat internationellt bolag. Du har hunnit skaffat dig en trygghet i affärsjuridiken samtidigt som du har en stark vilja och driv att utvecklas och gå vidare. Du är van att arbeta självständigt, du är en duktig jurist med förhandlingsvana och du är van att ta ansvar. Erfarenhet av kommersiella avtal är viktigt och om du även har erfarenhet av aktiemarknadsrätt och bolagsrätt är det meriterande. Då nära nog alla transaktioner har en internationell omfattning är mycket goda kunskaper i engelska ett måste och du skriver och talar flytande. Som jurist är du affärsmässig och pragmatisk. Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att arbeta strukturerat och också kunna prioritera. Som person tycker du om högt tempo, du kan hantera en mängd olika frågor samtidigt och du är engagerad, positiv och driven. Du är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och tycker om att ge service. Du är en lagspelare och har mycket lätt för att samarbeta.

Du erbjuds
Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll med möjlighet att arbeta brett inom affärsjuridiken i en spännande och internationell miljö. Du kommer tillhöra en global juristavdelning där man arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. Huvudkontoret är placerat i fina lokaler i centrala Stockholm.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Elekta med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
helena.woodcock@jurek.se

Om verksamheten
​Elekta är ett globalt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer innovativa kliniska lösningar för behandling av cancer och sjukdomar i hjärnan. Företaget utvecklar sofistikerade behandlingssystem och planeringsmjukvara för strålterapi, strålkirurgi och brachyterapi, samt mjukvarusystem som stödjer ett effektivt arbetsflöde i cancervården.

Elektas verksamhet syftar till att förbättra, förlänga och rädda livet för svårt sjuka patienter. Genom att vidga gränserna inom vetenskap och teknologi, kan Elekta erbjuda intelligenta och resurseffektiva lösningar som skapar förtroende hos både vårdgivare och patienter.

Elektas juristavdelning består av totalt 15 jurister i Sverige, England, Holland, USA, Hong Kong och Kina. Teamet på huvudkontoret i Stockholm behöver nu förstärkas av en engagerad och driftig bolagsjurist som vill fortsätta en stark juristkarriär på ett innovativt företag.

Liknande jobb

Liknande jobb