Handelsbanken Capital Markets söker en specialist till Emissionsgruppen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Då vår Processansvarige på Emissionsgruppen för Corporate Finance-transaktioner har gått vidare till andra utmaningar inom Handelsbanken söker vi nu en ny person till denna seniora roll.

Om tjänsten
Har du erfarenhet från Emissionsinstitut och söker en ny utmaning? Här får du möjlighet att delta i och påverka hela transaktionsprocessen i stora intressanta affärer. Du lockas av att få jobba i en ansvarsfull och variationsrik roll där du blir processansvarig på emissionsgruppen gentemot Corporate Finance och får projektleda det administrativa arbetet.

Gruppen Emission inom Capital Markets Business Support består av sex medarbetare. Gruppen arbetar tillsammans med Corporate Finance, där vi ansvarar för administrationen i samband med publika transaktioner såsom exempelvis nyemissioner, uppköp och börsintroduktioner. Gruppen arbetar också med emittering av Handelsbankens strukturerade produkter såsom exempelvis kapitalskyddade placeringar, certifikat och warranter.

Arbetet med Corporate Finance-transaktioner bedrivs i projektform vilket är omväxlande och arbetstempot stundtals intensivt.

Vi erbjuder
Hos oss har du möjlighet att bredda din kompetens och skapa ett stort kontaktnät i banken. Arbetet ger dig fördjupad kunskap om emissionshantering samt en stor inblick i de transaktioner som genomförs.

Arbetet tillsammans med Corporate Finance ger dig en bred kunskap om ett bolags olika behov över tiden, allt från att bli ett avstämningsbolag, börsnotering, nyemissioner, uppköp och avnotering samt den hantering som ligger bakom dessa händelser.

Vi har ett nära samarbete med vår uppdragsgivare Corporate Finance för att uppnå en så hög kvalitet som möjligt i de transaktioner där Handelsbanken är rådgivare. Det förekommer också kontakter med övriga rådgivare utanför Handelsbanken, juridiska såväl som finansiella, samt börsbolag (svenska och utländska).

Lämplig bakgrund
Vi söker en person med erfarenhet av att arbeta med publika emissioner inom ett Emissionsinstitut  tillsammans med rådgivare. Erfarenhet av att arbeta i VPC-systemet är ett krav och goda kunskaper i Excel är meriterande. Arbetet kräver att du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.  God värdepapperskunskap, kunskap om aktiebolagslagen och den marknadspraxis som råder på marknaden i samband med publika emissioner är också en viktig förutsättning för att lyckas i rollen.

Du är strukturerad, noggrann, effektiv och tycker om att arbeta såväl självständigt som i team. Det är också av stor vikt att du har stor integritet, har ett eget driv samt intresse och analytisk förmåga att se helheten i en process. Du har god samarbetsförmåga och trivs i en föränderlig verksamhet med många kontaktytor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Handelsbanken med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12 alt sara.borgestrom@sjr.se.  

Om företaget
Handelsbanken Capital Markets omfattar affärsområdena Pension & Trygghet, Markets & Asset Management samt Handelsbanken International. Vi har ett internationellt kontorsnätverk utanför bankens hemmamarknader och samordnar produkter, tjänster och experter världen över. Handelsbanken Capital Markets är en integrerad del av Handelsbanken och har cirka 1 700 anställda i mer än 20 länder.

Liknande jobb

Liknande jobb