Blaq

Chefsjurist – SBAB

Rekryterare
Plats
Solna
Annonserat
den 10 februari 2017
Stängs
den 12 mars 2017
Kontakta
Carl Tullberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en engagerad och driven Chefsjurist till vår juristavdelning. Rollen är placerad i SBAB:s nya moderna lokaler i Solna och du arbetar nära bankens verksamhet och ledning med spännande och strategiska juridiska frågeställningar. Chefsjuristen ansvarar för en grupp om sex erfarna jurister och tjänsten rapporterar till COO.

Tjänsten:
En utmanande och strategisk ledarroll inom SBAB för en erfaren jurist med intresse och erfarenhet från bank- och finansbranschen. Chefsjuristen leder arbetet inom enheten Juridik och ansvarar för alla juridiska frågor inom SBAB-koncernen.

  • Ansvara för bolagsjuridiken inom SBAB och ge råd och stöd till alla delar av verksamheten i juridiska frågor
  • Arbeta nära bankens affärsområden med att upprätta och förhandla avtal inom bl.a. utlåningen till företag och privatpersoner, SBAB:s kapitalmarknadsfinansiering samt bankens avtal med samarbetspartners och leverantörer
  • Chefsjuristen är en värderingsdriven ledare i vår grupp av juridiska specialister och med ett mycket stort fokus på resultat

Bakgrund:
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en jurist med minst 10 års erfarenhet. Du arbetar idag på bank eller ett finansiellt bolag alternativt byrå och har stor erfarenhet från antingen formellt eller informellt ledarskap.

Som person har du lätt för att samarbeta, ett prestigelöst, enkelt och affärsmässigt förhållningssätt och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har också en hög integritet men samtidigt väldigt god kommunikativ förmåga och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Vi sätter även högt värde i att du är affärsmässig, handlingskraftig och har en positiv inställning.

SBAB HAR INGA BANKKONTOR. VI FINNS PÅ TELEFON OCH PÅ WEBBEN. DET HAR VI GJORT SEDAN 1996.

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår position och uppnå vår vision – Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 350 000 och vi är ca 500 medarbetare. SBAB hade Sveriges nöjdaste bolånekunder både 2014, 2015 och 2016 enligt Svenskt Kvalitetsindex, något vi är mycket stolta över.

Kontakt:
I den här processen samarbetar SBAB med Blaq, www.blaq.se. För att söka tjänsten behöver du registrera din ansökan via Blaqs hemsida. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Carl Tullberg, 070-0923905.

Liknande jobb

Liknande jobb