Försäljnings- och marknadschef till Nimoverken

Rekryterare
Plats
Hova
Annonserat
den 17 februari 2017
Stängs
den 9 mars 2017
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För att driva den fortsatta kommersiella tillväxten och en nysatsning på nya geografiska marknader söker vi nu en försäljnings- och marknadschef. Rollen innebär att leda och utveckla säljavdelningen med fem personer inom fält- och innesälj samt order/administration. Du rapporterar till VD och arbetar i ledningsgruppen med strategier och framtidsplaner.

De viktigaste uppgifterna är:

  • Expansion på nya geografiska marknader
  • Identifiera och bearbeta nya marknadssegment/kanaler
  • Leda och utveckla medarbetarna i gruppen
  • Etablera relationer med föreskrivande led, arkitekter och byggare
  • Omvärldsbevakning, konkurrensanalys och marknadsstrategi
  • Språkrör in till produktutveckling och kvalitet
  • Andra marknads- och säljaktiviteter som bl.a. övergripande ansvar för mässor ett par gånger per år samt sambesök med säljare

I det här arbetet finns det utrymme att tänka nytt och att kreativt utveckla affärsmöjligheter utifrån en redan stark position. Det finns potential att växa både geografiskt och i nya segment. De stora svenska kunderna finns i Stockholmsområdet och med utgångspunkt i Hova blir det ett planerat resande varannan vecka. Genom att utveckla återförsäljare och partners ökar den internationella affären på ett effektivt sätt.

Vi söker dig som har framgångsrik erfarenhet av ledarskap inom försäljning och affärsutveckling, helst även internationellt. Teknisk förståelse och kännedom om vitvaror är en fördel för dialogen mellan kund och utvecklingsavdelning, men det avgörande är att förstå affär och marknad. Du är målinriktad, långsiktig och står upp för det du tror på och du är en person som ger mer energi än du tar. Som ledare verkar du för samarbete och skapar goda relationer samtidigt som du bygger beslut på analys och uppföljning.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 9 mars. Om du har frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96.

Om företaget
Nimos verksamhet startade 1944, omsätter idag cirka 180 miljoner kronor och har 100 engagerade medarbetare. Nimo tilverkar och erbjuder energisnåla och skonsamma torkskåp, tvättbänkar, kallmanglar, avfuktare och andra tekniska tillbehör för klädvårdsrummet till återförsäljare, grossister och konsumenter över hela Norden och på utvalda exportmarknader. Huvudkontor och fabrik ligger i Hova. I dag är Nimo ett marknadsledande, framgångsrikt och lönsamt företag  med  ett flertal produkter som bl.a. säljs under andra varumärken, exempelvis Cylinda, Elektrolux, Asko, Bosch, Siemens och Miele. Se även www.nimoverken.se