Redovisningschef till internationellt retailbolag

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 februari 2017
Stängs
den 25 mars 2017
Kontakta
Sofie Forsman
Arbetstid
Heltid

Till vår kund söker vi nu en redovisningschef. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals på heltid. Uppdraget pågår i 6 månader med möjlighet till förlängning eller eventuellt fast anställning hos kund för rätt person.

Ditt uppdrag
Vår kunds redovisningschef går nu vidare internt inom bolaget och av den anledningen söker vi en redovisningschef. Är du kommunikativ, har ett coachande förhållningssätt och drivs av att vara med och utveckla och komma med nya idéer? Då kan denna roll vara rätt för dig!

I rollen som redovisningschef kommer du att ha ett nära samarbete med resten av ekonomifunktionen, samt övriga avdelningar på bolagets servicekontor. Du kommer att ansvara för redovisningsfunktionen och till stor del driva och delta i det operativa arbetet på avdelningen. Du kommer att ha personalansvar för 4 personer och rapportera direkt till Finance Director.

Exempel på andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

  • Säkerställa att rapportering till koncernen görs i enlighet med US Gaap
  • Säkerställa att redovisningen lokalt görs i enlighet med svensk redovisningsstandard
  • Medverka till att redovisningsperspektivet lyfts fram vid interna projekt
  • Delaktig i och övergripande ansvar för månads- kvartals- och årsbokslut
  • Kontakter med externa och interna revisorer samt med moderbolaget
  • Internkontroll; genomföra och utveckla SOX-kontroller för att säkerställa riskminimering och riskkontroll

Vår kund sitter i trivsamma lokaler på Söder i Stockholm.

Din bakgrund
Du är civilekonom eller har en motsvarande utbildning inom ekonomi. Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete samt minst 2 års ledarskapserfarenhet. Vår kund har engelska som koncernspråk, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att kommunicera och skriva på engelska. Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har vana av att arbeta i ekonomisystemet Agresso.

Som person är du öppen, prestigelös och trygg i dig själv. Du har lätt för att ta kontakt med andra och samarbeta på alla nivåer inom bolaget. Du är en coachande ledare som månar om ett gott klimat i arbetsgruppen. I ditt arbetssätt är du alltid noggrann, strukturerad och håller deadlines.

När du blir en av oss
Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Jag som arbetar med detta uppdrag är Sofie Forsman (sofie.forsman@wise.se)

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Liknande jobb

Liknande jobb