Ekonomichef / CFO till Swerea KIMAB

Rekryterare
Plats
Stockholm/Kista
Annonserat
den 6 mars 2017
Stängs
den 5 april 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi rekryterar nu Swerea KIMAB ABs nya ekonomichef. Som ekonomichef leder du ett team bestående av 15 personer och utöver de vanliga ekonomifunktionerna, redovisning, projektekonomi, ekonomistyrning, koncernrapportering, skatter och försäkringar, innefattar tjänsten även marknad & kommunikation, reception & IT samt EHS/hållbarhet och kvalitet. Som ekonomichef förväntas du bidra proaktivt till verksamheten med analyser och förbättringsförslag utifrån prognoser, ekonomiska nyckeltal och affärsmässiga uppföljningar. Vi ser också att du bidrar till utveckling av arbetssätt och erbjudande i tätt samarbete med forskningsorganisationen. Som ekonomichef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Du ingår även i koncernens nätverk för ekonomichefer och arbetar i koncerngemensamma förbättringsinitiativ och projekt. Swerea KIMAB sitter i stora moderna lokaler i Kista.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot ekonomistyrning eller redovisning. Du har erfarenhet av strategiskt ekonomiarbete, ekonomistyrning, projektekonomi, redovisning samt utveckling av processer och rutiner. Har du erfarenhet av andra områden såsom marknadsföring, EHS och kvalitet är det meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som ekonomichef ser vi att du är proaktiv, analytisk och ansvarstagande samt har en coachande ledarstil. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Du har också ett lösningsorienterat angreppssätt och en vilja att kontinuerligt utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. Vidare kräver rollen att du är kommunikativ och pedagogisk samt trivs att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Swerea KIMAB AB med SJR AB. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster via www.sjr.se.
Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult
Lou Sjöholm Mineur 0766-47 16 17. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Swerea är den ledande svenska forskningskoncernen för industriell förnyelse och hållbar tillväxt. Vår styrka är tillämpad och affärsdriven forskning på vetenskaplig grund i nära samarbete med svenska och internationella företag, högskolor och institut. Största delen av vårt arbete bedrivs i projektform.
Swerea KIMAB, ett av fem dotterbolag i Swerea-koncernen, erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats med stora moderna lokaler i Kista där ca 140 st av företagets medarbetare är placerade. Swerea KIMAB har även ett helägt dotterbolag i Frankrike med ca 40 medarbetare fokuserade på korrosionsforskning.

Liknande jobb

Liknande jobb