Redovisningsansvarig till GEODIS

Plats
Göteborg
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 9 april 2017
Ref:
2260
Kontakta
Lisa Andersson
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För vår kunds räkning söker vi nu en Redovisningsansvarig till huvudkontoret beläget i centrala Göteborg.

Tjänsten:
I rollen som redovisningsansvarig kommer du, tillsammans med ytterligare en person, ansvara för redovisningen av två av koncernens bolag och bli del av ett team om 4 personer.

Du kommer huvudsakligen att ansvara för:
• Månads-, kvartals- och årsbokslut
• Löpande rapportering och avstämningar
• Moms- och skattefrågor
• Redovisningsprocesserna i de aktuella bolagen
• Delaktig och drivande i upprättandet av årsredovisningar
• Drivande i frågor gentemot revisorer och andra externa parter

Du kommer vara placerad på GEODIS svenska huvudkontor i Göteborg och rapportera till Manager Accounting and Receivables.

Profil:
För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig hos GEODIS, har du universitetsutbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning. Du har 4–5 års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom eller redovisningsansvarig.

Du har en god förståelse för sambandet mellan resultat- och balansräkning, samtidigt som du också har ett intresse för det operativa redovisningsarbetet. Rapportering, dokumentation och kommunikation sker på engelska och det är därför viktigt att du kan kommunicera på engelska både i skrift och tal. Vi ser gärna att du har ett intresse för system och har du arbetat i Microsoft Dynamics AX och SAP Business Objects är detta meriterande.

För att trivas i rollen och företaget bör du vara en person med ett prestigelöst förhållningssätt och förmågan och viljan att jobba i ett nära samarbete med dina kollegor. Du driver processer och frågor på ett självständigt sätt med en god förmåga att använda ditt egna kontaktnät för att utveckla och föra arbetet framåt. Du är engagerad och vågar ifrågasätta arbetssätten för att hitta nya möjligheter till förbättring.

Företagspresentation:
GEODIS Freight Forwarding är en del av Geodis Group och ett av världens största företag inom freight management. Vi hanterar och levererar gods från dörr till dörr med sjö och flyg över hela världen, såväl enstaka lokala försändelser som stora komplexa godsflöden.

GEODIS Freight Forwarding är en global koncern och rankad som ett av Europas främsta logistikföretag. Vi arbetar inte bara med att hjälpa våra kunder att rationalisera sina godsflöden, vi bidrar också till att ge dem överblick och kontroll genom att göra leveranskedjan transparent och enkel att styra.

I Sverige representerar cirka 350 anställda GEODIS på ett tiotal orter (Borås, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Jönköping, Lund, Örebro, Norrköping samt Stockholm). Huvudkontoret hittar du i Göteborg.

Vad vi erbjuder:
Vi kan erbjuda ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete i en internationell miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi är kvalitetscertifierade enligt den internationella standarden Investor in People. Som medarbetare hos oss utgör du vår viktigaste resurs och vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

Vid frågor kontakta:
Lisa Andersson 0729-828200 landersson@contaplus.se
Mattias Larrieu 0734-166016 mlarrieu@contaplus.se

Liknande jobb

Liknande jobb