Alecta söker systemförvaltare för SimCorp Dimension

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 mars 2017
Stängs
den 7 april 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kapitalförvaltningens huvudsakliga verktyg är finanssystemet SimCorp Dimension och vårt egenutvecklade system för risk- och avkastningsuppföljning. Vi höjer nu ambitionsnivån kring utveckling och förvaltning av Dimension och utökar gruppen för Systemförvaltning Dimension med en erfaren systemförvaltare.

Systemförvaltning Dimensions uppdrag är att förvalta systemet med hög driftsäkerhet, god kvalité och att driva den strategiska utvecklingen av Alectas användning av Dimension. Systemförvaltning Dimension består idag av tre systemförvaltare, varav två med inriktning på IT-frågor. Denna roll rapporterar direkt till chefen för Finansadministration och ingår i ledningsgruppen för Finansadministration.

Din bakgrund och arbetsuppgifter
Vi söker dig som idag är systemförvaltare eller arbetar som konsult med fokus på Dimension. Som systemförvaltare hos oss förväntas du:

  • Vara projektledare vid implementationer av ny funktionalitet
  • Agera problemlösare vid driftsstörningar
  • Driva utvecklingen och effektivisera användningen av Dimension
  • Utbilda och stödja systemanvändare vid behov.

Vi ser gärna att du har gedigna kunskaper om systemfunktioner som: 

  • Static data
  • Värdering
  • Redovisning
  • Säkerhetshantering

Meriterande är goda kunskaper om finansiella instrument, främst ränte- och valutaderivat. Du har en bred erfarenhet av att självständigt driva projekt eller större aktiviteter.

Systemförvaltning Dimension arbetar över hela kapitalförvaltningen vilket ställer höga krav på att du som person är flexibel, serviceinriktad och har stort intresse av att driva utvecklingen av vårt användande av Dimension.
Gillar du dessutom att arbeta i en miljö präglad av korta beslutsvägar där du får bidra till Alectas vision om att skapa världens mest effektiva tjänstepensionsbolag så är du rätt person för oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Alecta med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller Researchkonsult Malin Söhr 073-421 79 84. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om företaget
Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vi står på kundernas sida med ett enda fokus- att erbjuda trygghet under och efter arbetslivet. Det gör vi genom att ha en bättre avkastning än branschen och låga kostnader.
Läs mer på www.alecta.se.

Liknande jobb

Liknande jobb