Riskexpert inom krishanteringsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 4 april 2017
Ref:
825
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert inom krishantering, på avdelningen Tillsyn stora banker arbetar du med Finansinspektionens granskning av bankernas planer för hur de kan återhämta sig efter en svår finansiell kris. Du kommer att leda utvecklingen av Finansinspektionens metoder, processer, kvalitetssäkring och tillsynspraxis och i detta samarbetar du med de finansinspektörer som genomför själva granskningarna. Du har också en rådgivande roll i att stötta dina kollegor med regelverksexpertis i utvärderingsarbetet av även de mindre bankernas återhämtningsplaner. Vidare kommer du att delta i arbetet med att ta fram krishanteringsmanualer och andra processer relaterade till krishantering och Finansinspektionens samarbete med övriga myndigheter i kris.

Tjänsten innebär samarbete med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och kan innebära deltagande i internationella arbetsgrupper som hanterar frågor inom området återhämtning och resolution.

Vi söker dig som har magisterexamen i ekonomi eller juridik. Har du forskarutbildning är det meriterande. Vi förutsätter att du har minst tre års erfarenhet av arbete på myndighet eller finansiellt företag med frågor som rör analys/planering av kapitalisering och finansiering eller bankreglering. Tjänsten kräver att du har god kunskap om bankers verksamhet och balansräkning samt god allmän kunskap om bankreglering. Erfarenhet från arbete på storbank med kapitalplanering och finansiering betraktas meriterande, liksom kunskaper om krishanteringsdirektivet och dess svenska genomförande. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta mer specifikt med återhämtningsplanering eller resolutionsfrågor ser vi detta som en fördel.

Som person är du analytisk, initiativtagande och självgående. Du är strukturerad, bidrar med gott samarbete och god kommunikation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Tjänsten förutsätter att du har stor vana att läsa och tolka regelverkstexter.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Lundberg, Avdelningschef på 08-40 89 80 33.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 4 april 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb