Pensionskonsult Internationell affär

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 13 april 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollbeskrivning
Internationalisering ökar och i takt med det behovet av pensionslösningar och tjänster för företag med mobil personal. I uppdraget som Pensionskonsult Internationell affär ska du säkerställa att SPP fortsätter att vara den mest kompetenta aktören i Sverige och arbeta som rådgivare inom området hos stora och medelstora företag. Som del av ett litet men viktigt kompetensområde besitter du unik och djup kompetens kring kundens behov vid utlandsverksamhet och utlandstjänstgöring . Du ska tillsammans med chef Internationell affär utveckla SPPs erbjudande på tjänsteområdet för företag med mobilpersonal. Detta kan exempelvis vara rådgivning till individer och företag, försäkringsadministration, riskförsäkrings audit. I tjänsten ingår även att utföra olika typer av uppdrag och det ska därmed vara en naturlig del i ditt arbete att ta betalt för utfört arbete. Du ska vara drivande i att öka försäljning av SPP erbjudande, starkt bidra till att bredda SPPs affär och att utveckla befintliga relationer till SPPs utlandskunder.

För att bevara spetskompetensen som SPP har på området arbetar du med att ständigt hålla dig och dina kollegor uppdaterade på området vad gäller utlandstjänstgöring ex EU förordning, konventioner, trender, nyheter, utländska konkurrenter, pensionssystem i andra länder. Detta innebär att bland annat att skapa och delta nätverk både i Sverige och utanför Sverige . Då SPP samarbetar med ett flertal utländska leverantörer är det viktigt att du är flexibel och intresserade av andra företagskulturer.

Din bakgrund
Vi söker dig som genom djup kompetens inom området kan agera drivande i att öka försäljning av SPPs erbjudande av pensions,- och försäkringslösningar för mobil personal. Du har lång erfarenhet av långsiktig försäljning, rådgivning och samarbete i olika säljkanaler. Du kan som konsult både sälja och utföra tjänster inom området samt utbilda kunder och SPP säljorganisation. Du har akademisk examen samt IFU diplom eller motsvarande. Du kommunicerar väl på svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Du har goda kunskaper om svensk socialförsäkring och tjänstepension samt kunskap om andra länders pensionssystem. Du har djup kunskap kring EU förordningar och andra regelverk vid utlandstjänstgöring. Som person är du strategisk och har en analytisk förmåga att tillägna dig komplex information. Du är drivande och självständig men även samarbetsinriktad med en god social kompetens och en kommunikativ förmåga.

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar SPP med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Hendrik Dahlgren 070-471 59 03 eller Researchkonsult Christina Singelman 073-421 79 87. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om företaget
SPP Pension & Försäkring AB är en del av norska Storebrand och är ett svenskt vinstutdelande livförsäkringsaktiebolag som erbjuder fondförsäkring och traditionell livförsäkring.
Vår verksamhet omfattar försäkring med sparande och är inriktad på tjänstepensionsförsäkring. I mindre omfattning även privat pensionsförsäkring och kapitalförsäkring.
Hos oss på SPP är hållbarhet helt integrerat i vår kärnverksamhet, vilket innebär att ekonomiska parametrar men även sociala och miljömässiga aspekter vägs in i samtliga beslut som fattas inom koncernen. Alla affärsområden och avdelningar har ansvar för att integrera relevanta hållbarhetsaspekter i just sin verksamhet och bidra till att minska vårt fotavtryck och öka vår samhällsnytta.

Liknande jobb

Liknande jobb