Forskare – Bioraffinaderi & Energi, Ligninvetenskap & Separationsprocesser (2017-16A)

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 31 mars 2017
Ref:
2017-16A
Kontakta
Sverker Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en forskare till sektionen Ligninvetenskap och separationsprocesser. Sektionen arbetar med separationstekniker i massabruket och ligninbaserade produkter med fokus kring kolfiber och nya material.

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda. Arbetsplatsen är belägen på Drottning Kristinas väg, nära KTH med såväl natur som staden runt knuten.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att initiera forskningsprojekt och söka anslag från industriella kunder och offentliga finansiärer. Arbetet innebär även att driva den vetenskapliga delen av projekten och tillsammans med projektteamet planera försök och analysera resultat inom utvinning av lignin, ligninmodifiering och spinning av ligninbaserade fibrer. Arbetet genomförs i projektform och innebär att kommunikation med andra projektparter är en viktig del.

Kvalifikationer
Du är en disputerad forskare med ca 10 års arbetslivserfarenhet från forskningsmiljöer i akademi och/eller industri. Du har specifika specialistkunskaper inom ligninkemi, kolfiber och/eller tekniska kol. Inom ligninkemi fäster vi stor vikt kring dess termiska egenskaper och analyser av lignin. Vi ser gärna att du har erfarenhet av spinning av lignin, stabilisering och karbonisering.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna och att du drivs av att utveckla kollegor inom ligninkemin och ser till gruppens prestation i första hand. Du arbetar självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta tillsammans med andra i många andra funktioner. Du hanterar flera uppgifter parallellt, är drivande och har ett stort engagemang de vetenskapliga utmaningarna inom ligninkemin. Du drivs av att arbeta med biobaserade lösningar mot ett hållbart samhälle.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

För vidare information om tjänsten kontakta sektionschef Sverker Danielsson, 0768-76 73 66, sverker.danielsson@ri.se.

Fackliga representanter är Mikael Gjärdman (Unionen), 08-676 72 71 respektive Kristina Junel (Sveriges Ingenjörer), 08-676 71 68.

Skicka Din ansökan snarast till jobb.innventia@ri.se, dock senast 31 mars 2017 och ange 2017-16A i ämnesfältet.

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster.  RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten. www.ri.se

Liknande jobb

Liknande jobb