Beijer Byggmaterial söker CFO

Plats
Sollentuna
Annonserat
den 15 mars 2017
Stängs
den 27 mars 2017
Kontakta
Maja Ytterell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beijer befinner sig i en spännande tillväxtfas och med en ekonomifunktion i förändring. Bolaget vill i dagsläget stärka sin organisation med en förändringsbenägen, strukturerad och affärsinriktad CFO.

I rollen som CFO ansvarar du för ekonomifunktionen och dess utveckling. Du ingår i ledningsgruppen och får ett stort inflytande över företagets strategi och framtid. Dina direktrapporterande är en Controllingchef, en M&A chef, en Redovisningschef samt en streckad linje till Kontorschefen. Totalt ingår ca. 25 medarbetar i din organisation.

Som CFO ansvarar du för utveckling av rutiner för ekonomisk styrning, effektivitet och kontroll samt budget, prognoser, redovisning, internkontroll, skatter, årsbokslut m.m. Beijer står inför en större uppgradering av ekonomisystemet, vilket är ett projekt som du som CFO kommer att driva tillsammans med ditt team. Du kommer att vara involverad i förvärvsstrategin och i genomförandet av förvärv. Rollen innebär även rapportering och kontakt med den internationella moderkoncernen.

Vi söker dig med:

  • Minst 10 års erfarenhet från arbete i en ekonomifunktion.
  • Du har god vana av att leda och utveckla en ekonomifunktion.
  • Du har erfarenhet och förmåga att skapa ett drivet och samarbetsorienterat team.
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
  • Med fördel erfarenhet av arbete i ett internationellt sammanhang, detaljbolag, byggbolag eller liknande.
  • Du har en magisterexamen inom ekonomi alt. i kombination med MBA eller liknande.

För att trivas på Beijer Byggmaterial gillar du att arbeta i en miljö med högt tempo. Du är van att arbeta självständigt men är även utåtriktad och har lätt att samarbeta med andra. Du är van att prioritera och lägger stor prestige i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Som person har du hög integritet och är noggrann, du kan se helheten och har samtidigt en känsla för detaljer. 

Beijer erbjuder en utvecklande tjänst i ett framgångsrikt företag som nu fortsätter sin offensiva satsning för framtiden. Du erbjuds en viktig roll i en spännande miljö med stor möjlighet till utveckling och där du kan vara med och påverka! Placering på Beijers huvudkontor i Sollentuna.

Välkommen med din ansökan och frågor!

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Executive Search, skicka din ansökan till maja.ytterell@novare.se

Liknande jobb

Liknande jobb