Rådgivare på enheten för makrofinansiell analys

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Ref:
2017-00309
Kontakta
Jan Alsterlind
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enheten för makrofinansiell analys (MFA) ansvarar för att analysera finansiella förhållanden i Sverige och omvärlden och dess implikationer för svensk penningpolitik. Enheten följer utvecklingen på de finansiella marknaderna, analyserar penningpolitiska förväntningar och kartlägger räntebildningen genom den svenska ekonomin. Enheten består av sju personer och bidrar med prognoserna för räntor, växelkurs och andra finansiella variabler samt analys av kreditvolymer. Utvärdering och analys av det penningpolitiska styrsystemet ingår i enhetens portfölj.

SOM RÅDGIVARE på enheten för makrofinansiell analys inom avdelningen för penningpolitik, bidrar du till att utveckla Riksbankens analyser av de finansiella marknaderna. Du deltar i avdelningsledningens arbete med att planera, strukturera och utveckla Riksbankens arbete med underlagen för direktionens penningpolitiska beslut. Du leder projekt som syftar till djuplodande utredningar av frågor som berör sambanden mellan makroekonomin och de finansiella marknaderna. I sådana projekt samarbetar du ofta med personer från andra avdelningar. Du kommer också att bidra med förslag till texter i Riksbankens penningpolitiska rapporter och till direktionens tal.

VI SÖKER DIG SOM har högskoleutbildning inom ekonometri och finansiell ekonomi och som har flerårig arbetslivserfarenhet av att jobba på finansiella marknader med finansiell analys och makroanalys. Du har djupa kunskaper om finansiella marknader i Sverige och internationellt och är väl insatt i svensk makroekonomi och konjunkturanalys. Doktorandstudier är meriterande liksom erfarenhet av projektledning i större projekt.

SOM PERSON är du analytisk, initiativrik och självgående. Vidare är du samarbetsorienterad och bra på att bygga förtroende och goda relationer. Du är kvalitetsmedveten och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där noggranna analyser av Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 2 april 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa Jan Alsterlind (t.f. enhetschef för MFA) på 08‑787 00 00. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Liknande jobb

Liknande jobb