Chef för Penningtvätt till Skandiabanken

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 mars 2017
Stängs
den 22 april 2017
Kontakta
Sophie Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Skandiabanken söker nu en chef till deras avdelning för penningtvätt. Som chef för penningtvätt innehar du rollen som centralt funktionsansvarig för banken. Du ansvarar för penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor och stöttar verksamheten i alla frågor avseende området. Du ansvarar för att leda arbetet inom Skandiabankens penningtvättsenhet vilket inkluderar en långsiktig planering av enhetens arbete avseende gällande- samt framtida krav.

Tjänsten är placerad på Skandias kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och du har initialt fem personer som rapporterar direkt till dig. Ansvaret kommer på sikt att utökas då banken arbetar med att bygga upp en Financial Crimes - enhet som även innefattar bedrägerier.

Arbetsuppgifter
Rollen innebär att du kommer att säkerställa och kontrollera att det i Skandiabankens verksamhet finns riktlinjer, processer, kontroller och förfaranden som effektivt hanterar de risker för penningtvätt och terrorismfinansiering som finns i verksamheten samt löpande uppdatera dessa. Du har ansvaret för intern rapportering till Skandiabankens ledning och styrelse samt säkerställer att rapportering av avvikande aktiviteter sker till Polismyndigheten. En viktig del i arbetet blir även att genom omvärldsbevakning hålla dig uppdaterad på vilka lagar och regler som implementeras internationellt samt titta på hur Skandiabanken ska förhålla sig till dessa. I arbetet ingår även att dra upp riktlinjer för att säkerställa att verksamheten får relevant utbildning inom området.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Arbeta för att öka medvetenheten kring risker relaterade till penningtvätt
 • Arbeta med att ta fram och implementera rutiner och policyn, samt hålla dessa uppdaterade
 • Ansvara för rapportering till ledningen 
 • Ansvara för rapportering till styrelsen 
 • Delta i branschorganisationers diskussioner gällande penningtvättsområdet
 • Vara sammankallande och föredragande i Skandiabankens kundkommitté
 • Utöva personalansvar för övriga resurser i penningtvättsenheten i Skandiabanken
 • Budgetansvar för penningtvättsenheten
 • Att föra dialog med Polismyndigheten och Finansinspektionen i frågor som rör penningtvätt och finansiering av terrorism
 • Att säkerställa att rapportering av avvikande aktiviteter sker till Polismyndigheten
 • Vara Skandiabankens medlem i Bankföreningens penningtvättspreventionsgrupp (”PEG”)
 • Arbeta för att öka medvetenheten kring risker relaterade till penningtvätt och terrorismfinansiering

Erfarenhet
Till tjänsten chef för penningtvätt på Skandiabanken söker vi dig som är utbildad jurist eller ekonom och har flerårig erfarenhet av att strategiskt implementera regler och rutiner för att motverka penningtvätt och terrorismfinanisering, AML. Vi ser att du har arbetat operativt med AML frågor i en bank, finansiellt institut eller i ett konsultbolag. Då rollen innebär personalansvar tror vi att du har erfarenhet av en likvärdig chefstjänst eller är van att leda och styra personalgrupper. Tjänsten kräver även att du har djup kunskap och förståelse av AML-regelverket, kundkännedomsprocesser och sanktionshantering.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi hoppas hitta dig som är driven och har ett utpräglat strategiskt och analytiskt förhållningssätt till ditt uppdrag samt har en fallenhet för att kunna ta till dig och förstå kopplingar till, och konsekvenser av, till exempel scenarios och hot. Vi ser gärna att du är en naturlig ledare som trivs i miljöer där du får möjlighet att utveckla din personal och verksamhet framåt. Du drivs av att leverera goda resultat och att se ditt team arbeta tillsammans mot gemensamma mål. För att trivas i denna roll ser vi att triggas av utmaningar och möjligheter till förändring.

Låter det här som en intressant roll för dig? Kontakta då oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandiabanken med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson, 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Om företaget
Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 548 miljarder kronor.  Läs mer på www.skandia.se.

Liknande jobb

Liknande jobb