IPM söker en Associate till Research & Investments

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 22 april 2017
Kontakta
Karin van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om rollen
Avdelningen Research & Investments har som uppgift att designa och utveckla den affärslogik som ligger till grund för IPM:s verksamhet. Enheten är ansvarig för all positionstagning och arbetar huvudsakligen med att formulera och utvärdera systematiserade förvaltningsidéer utifrån makroekonomisk och fundamental analys. De finansiella instrument som primärt står i fokus är terminer på aktieindex, obligationer och valutor samt enskilda aktier, i samtliga fall med global räckvidd.

Det dagliga arbetet på avdelningen består i hög utsträckning av matematisk och ekonomisk modellering och involverar i så gott som samtliga fall omfattande moment av programmering och databashantering. Utöver detta förväntas personalen även delta i den dagliga produktionsprocessen i vilken de ansvarar för att uppdatera portföljerna enligt de systematiska modellernas investeringslogik.

Rollen innebär

  • Researcharbete för att utveckla de systematiska investeringsstrategierna
  • Omfattande moment av programmering och databashantering
  • Daglig produktion, dvs implementering av strategierna i praktiken
  • Samarbete med avdelningarna för Systemutveckling, Trading, Risk Office och Middle Office

Din bakgrund
Vi ser gärna att du är civilingenjör eller har doktorsexamen i nationalekonomi med goda kunskaper inom matematik och programmering. Du har erfarenhet av C++, C#, Python eller liknande språk samt är van att arbeta med databaser. Du har 0-3 års relevant arbetslivserfarenhet med intresse för finansbranschen. Du kan kommunicera väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du kreativ, självgående och har en god förmåga att samarbeta med andra. Tjänsten ställer också krav på noggrannhet och att du är prestigelös och hugger i där det behövs.  

IPM kommer att genomföra bakgrundskontroller på slutkandidaterna i processen.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
IPM är en kapitalförvaltningsfirma som grundades 1998 för att förvalta kapital för institutionella investerare som pensionsfonder, livbolag, stiftelser och statliga institutioner. Bolaget fokuserar på systematisk (modellstyrd) förvaltning inom hedgefond-strategin Global Macro samt systematisk aktieförvaltning. Idag förvaltar IPM ett kapital överstigande 50 miljarder kronor för ett flertal av världens största institutioner. Vi är ca 50 anställda och arbetar i moderna lokaler i centrala Stockholm. Läs gärna mer om oss på www.ipm.se

Liknande jobb

Liknande jobb