BE Group söker en Group Accounting Manager

Rekryterare
Plats
Malmö
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BE Group söker en Group Accounting Manager till huvudkontoret i Malmö. Som Group Accounting Manager kommer du att ingå i koncernekonomifunktionen och rapportera direkt till CFO. Du kommer att vara en viktig diskussionspartner till såväl CFO och kollegor som dotterbolagen i frågor inom redovisningsområdet.

I rollen ingår att ansvara för koncernens löpande redovisning och rapportering samt att kontinuerligt arbeta för att utveckla interna arbetssätt och systemstöd.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för koncernens löpande redovisning och rapportering
  • Utveckla och ansvara för koncernens redovisningsprinciper
  • Ta fram, kommunicera och implementera instruktioner och säkerställa att dessa efterlevs och följs upp kontinuerligt
  • Ansvara för utveckling och underhåll av koncernens systemstöd
  • Kontakt med revisorer och Nasdaq
  • Ansvara för årsredovisning samt delårsrapporter
  • Driva och delta i koncernövergripande projekt

Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 5-7 års erfarenhet från arbete inom revision och som redovisningschef. Du har tidigare arbetat i en koncern och har erfarenhet av koncernkonsolidering på moderbolagsnivå. Vidare har du mycket goda redovisningskunskaper och erfarenhet av IFRS och skattefrågor. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem, erfarenhet av Cognos Controller TM1 och/eller AX är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar BE Group med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Om företaget
BE Group, som är noterat på Nasdaq i Stockholm, är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. BE Group erbjuder effektiv distribution och värdeskapande produktionsservice till kunder främst inom bygg- och verkstadsindustrin. År 2016 omsatte koncernen 3,9 miljarder kr. BE Group har cirka 740 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.begroup.com.

Liknande jobb

Liknande jobb