Senior redovisningsekonom med bolagsansvar till SPP Livförsäkring AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beskrivning
Redovisningsavdelningen på SPP ingår i Storebrands nordiska redovisningsfunktion med totalt 23 medarbetare. I Sverige ansvarar redovisningsavdelningen för den löpande redovisningen, daglig likvidhantering, cash management, bokslut, årsredovisningar och rapportering för samtliga bolag och delkoncernen inom Storebrands verksamhet i Sverige. Verksamheten består av en koncern med 15 bolag/filialer som omfattar både försäkringsbolag och finansiella bolag som SPP Pension & Försäkring AB, SPP Spar AB, SPP Konsult AB, Euroben Life & Pension DAC och SPP Fonder. Några av bolagen står under Finansinspektionens tillsyn och där ansvarar avdelningen för delar av rapporteringen som t ex Solvens II.

Gruppen arbetar verksamhetsnära och stöttar flera andra avdelningar i deras affär, kopplat till finansiella flöden. Du kommer därför att delta i flera gränsöverskridande projekt med andra funktioner inom SPP/Storebrand och den norska delen av redovisningsavdelningen.

Vi söker en senior redovisningsekonom till Redovisningsavdelningen på SPP, som har i uppdrag att säkerställa att redovisning/koncernredovisning och bokslut är korrekt. Du kommer att rapportera till redovisningschefen.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. följande:

  • Vara delaktig i SPP:s koncernbokslut
  • Ta fullständigt ansvar för bolag inom koncernen
  • Analys av siffror
  • Delta i diverse projekt
  • Driva och delta i projekt i syfte att effektivisera redovisnings- och bokslutsprocessen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och har flerårig erfarenhet från revision och/eller redovisning. Du har mycket god förståelse för siffror och kunskaper om IFRS samt koncernredovisning. Du har vana av att arbeta i affärssystem samt goda kunskaper i Excel. Erfarenhet från försäkrings- eller finansbranschen är mycket meriterande.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som Senior redovisningsekonom/Bolagsansvarig är du en person som är driven, lösningsorienterad, noggrann och analytisk och tar ett stort eget ansvar. Du trivs i en föränderlig miljö och motiveras av att förbättra processer/driva utveckling. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete. Vidare har du en prestigelös inställning och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar SPP med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Välkommen med din ansökan!  

Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här. Som en del av den finansiella sektorn är SPP/Storebrand mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt. Som en följd av detta kan det, med kandidatens samtycke, bli aktuellt med en bakgrundskontroll under anställningsprocessen

Om företaget
SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensions- & sparandelösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom sitt fokus på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom hållbara investeringar. SPP har idag ca 450 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.