Financial Controller till MTR Tunnelbanan

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Kontakta
Arne Degerman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

MTR annonsbild

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Nu söker vi en lyhörd och strukturerad Financial Controller till MTR Tunnelbanans Finansavdelning som vill fortsätta denna resa med oss.

Ditt uppdrag
Som Financial Controller kommer dina arbetsuppgifter spänna från högt till lågt och över flera olika verksamhetsområden på olika nivåer inom bolaget. Du kommer bland annat stötta CFO i att säkerhetsställa att relevanta processer är uppdaterade och korrekt beskrivna samt se till att mätetal implementeras och följs upp.

Du ingår i ett team om sex personer och rapporterar till CFO.

Vidare kommer du att:

 • Ta fram, följa upp, analysera och rapportera KPIer.
 • Ta fram och paketera rapporter och presentationer, inklusive styrelsematerial.
 • Samverka med redovisningsavdelningen och andra inblandade för att säkerställa att interims-bokningar och övriga poster i bokföringen är korrekta.
 • Tillsammans med verksamhetschefer förbereda årsbudget, prognos samt aktivitetsplaner, inklusiva balansräkning och cashflow.
 • Utföra diverse analyser.
 • Arbeta i enlighet med våra processer och policys och vår vision om förstaklassig processhantering.
 • Planera och leda projekt inom verksamheten.

Dina tidigare erfarenheter

 • Minst 2 års erfarenhet av liknande arbete.
 • Du har en civilekonom och/eller civilingenjörs utbildning, gärna med inriktning mot Industriell ekonomi.
 • Det ses som meriterande om du haft en roll som managementkonsult i en större konsultfirma.
 • Då företaget bedriver flera utvecklingsprojekt är det en fördel om du har erfarenhet från detta.

Dina färdigheter och din personlighet
För att lyckas i rollen som Financial Controller behöver du vara en affärsmässig, självgående och förtroendeingivande person med hög analytisk förmåga. Ditt arbete präglas av struktur och drivkraft och du tar ansvar för att driva dina frågor i mål. För dig är det självklart att välja den väg som ger det bästa resultatet för helheten och du är även lyhörd och öppen för förändrade krav i verksamheten och anpassar ditt arbete efter dessa. Vidare har du har en prestigelös framtoning och trivs med att arbeta verksamhetsnära.

All rapportering sker på engelska så vi ser att du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Förutom mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint krävs goda kunskaper i de övriga Office-programmen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Tillsammans med kollegorna inom Finans får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo! MTR Tunnelbanan sitter i fina lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds enligt överenskommelse.

Ansökan
Eventuella frågor besvaras av Arne Degerman, CFO, på arne.degerman@mtr.se. Ansök via www.mtrnordic.se snarast, dock senast den 30 april. Urval och intervjuer sker löpande. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via Tubnet. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 kommer även Stockholms pendeltåg att drivas av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Liknande jobb

Liknande jobb