Tax Manager till AstraZeneca

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 april 2017
Stängs
den 6 maj 2017
Ref:
121889
Kontakta
Adrian Torstensson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För AstraZenecas räkning söker nu Michael Page en Tax Manager till företagets Global Tax operations team. I rollen ingår att stötta den globala enhetschefen för Group Tax Reporting & Compliance genom att säkerställa att svenska skatteregler efterlevs i frågor rörande bolagsskatt, transfer pricing och skatterapportering. Rollen är förlagd i Södertälje.

Information om kunden
AstraZeneca är ett globalt, innovationsdrivet läkemedelsföretag med fokus på upptäckt, utveckling och kommersialisering av receptbelagda läkemedel för några av världens mest allvarliga sjukdomar. AstraZeneca är stolt över sin unika, innovationsinspirerande och samarbetsfrämjande arbetskultur och över att ha skapat en arbetsplats där anställda uppmuntras att ge uttryck för sina egna perspektiv och känner sig värdesatta, stimulerade och belönade för sina idéer och kreativitet.

Beskrivning
AstraZenecas Global Tax team är en del av företagets finansavdelning och är uppdelad i två tätt samarbetande team: Global Tax Operations (GTO) och Global Tax Strategy & Planning (GTSP). Teamet är såväl internt som externt ansett som högpresterande och har vunnit ett antal prestigefyllda priser såsom exempelvis 2015 års International Tax Review's European Tax Award for best In-house Tax team. Teamet är baserat i Snäckviken i Södertälje och består av 10 personer totalt (GTO och GTSP).

 • Ansvar för skattedeklarationerna för de svenska legala enheterna.
 • Ansvar för skatteredovisning och -rapportering för de svenska legala enheterna. Tax Managern förbereder beräkningarna som rapporteras till koncernen och säkerställer att processen efterlever god intern och extern redovisningssed.
 • Ansvar för vissa transfer price-beräkningar.
 • Vid behov stötta verksamheten med skatterelaterad information till ad hoc projekt.
 • Identifiera möjligheter till processförbättring, -förenkling och -standardisering.
 • Arbeta tillsammans med GTSP samt global business partners för att identifiera och implementera effektiva skattelösningar samt begränsa skatterisker i verksamheten.
 • Agera stöd under diskussioner med Skatteverket och/eller Finansdepartementet rörande betydande skatterevisioner, skatterättsliga tvister och dylikt.

Tax Managern har personalansvar för två medarbetare. Teamet är ansvarigt för skatteredovisning och -rapportering, skattedeklaration, skatterevision och viss transfer pricing.

Det är Tax Managerns ansvar att rollerna inom teamet är tydliga och effektivt utnyttjade samt att teammedlemmarna utvecklas till sin fulla potential genom aktivt ledarskap och kompetensutveckling.

Sökandes profil
Kandidaten vi söker är en kvalificerad skattejurist eller redovisningsekonom med bred erfarenhet av skatt och med akademisk examen inom detta fält samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet . Vi ser gärna att du har bakgrund inom ett Big 4 -revisionsbolag med inriktning mot skattefrågor.

Som person är du driven, ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Andra viktiga egenskaper är:

 • Detaljerad kunskap om svensk skattelag och transfer pricing.
 • Mycket god förståelse för Swedish GAAP och IFRS ifråga om skatteredovisning och dess upplysningskrav.
 • Förmåga att leda team.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Förmåga att förvalta och driva flera uppgifter simultant och på ett koordinerat och organiserat vis.
 • Förmåga att jobba under korta deadlines.
 • Starka färdigheter in om analys och research, förmåga att använda IT effektivt.

Astra Zeneca erbjuder konkurrenskraftiga ersättningspaket och månar om att erbjuda sina anställda god tillgång till diverse sociala aktiviteter. Den rätte kandidaten får möjlighet att jobba för ett av världens största läkemedelsbolag, i ett globalt team som värdesätter varje teammedlems utveckling.

Jobberbjudande
Urval sker löpande. Ansvarig konsult: Adrian Torstensson

Liknande jobb

Liknande jobb