VD till Trelleborgs Hamn AB

Plats
Trelleborg
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 8 maj 2017
Kontakta
Jörgen Britzén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Då nuvarande VD kommer att sluta i början av hösten erbjuds rätt person möjlighet att i rollen som ny VD för Trelleborgs Hamn AB att fortsätta det framgångsrika arbetet att utveckla verksamheten i såväl nationell som internationell miljö.

Som VD ansvarar du för verksamhetens ledning, strategiska utveckling samt drift och resultat. Du driver förhandlingar, gör upphandlingar samt utvecklar nätverk med kunder, näringsliv och aktörer inom offentlig verksamhet. Du kommer också att ansvara för flera pågående och planerade investeringsprojekt.

Rätt kandidat är en affärsinriktad ledare med erfarenhet från transport- eller logistikbranschen, på företagsledningsnivå. Du har vana att arbeta med internationella affärskontakter och att leda förändring och utveckling. Du har en utbildning på akademisk nivå. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och får gärna behärska tyska.

Som person är du en god kommunikatör, med förmåga att skapa engagemang och motivation hos dina medarbetare. Du har vana att arbeta med media. Din affärskänsla och din drivkraft är väl utvecklade. Du kombinerar diplomatisk förmåga och kan arbeta både på strategisk och mera jordnära nivå.

Ansökan skickar du senast 2017-05-08 till Jorgen.Britzen@Port.Trelleborg.se

För mer information kontakta Jörgen Britzén, 0709 – 36 97 27.

Om Trelleborgs Hamn
Trelleborgs Hamn är den ledande RoRo-hamnen i Skandinavien. Under 2016 hanterades i hamnen 11 miljoner ton gods, ca 680 000 lastbilar och trailers, ca 400 000 personbilar. Det gör Trelleborg till den näst största hamnen i Sverige, räknat i ton. Hamnen befinner sig i ett utvecklingsskede och planerar för nya färjelägen.

Trelleborgs Hamn AB, som ägs av Trelleborgs kommun, svarar för drift, underhåll och investeringar i den helägda hamnanläggningen. Trelleborgs Hamn är en corehamn, vilket gör att den prioriteras av EU för satsningar. Bolaget har ca 130 medarbetare och omsatte 2016 225 mkr.

Liknande jobb

Liknande jobb