Ekonomichef till Lecor Stålteknik

Plats
Kungälv, Göteborg
Annonserat
den 10 april 2017
Stängs
den 23 april 2017
Kontakta
Helena Bruman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en Ekonomichef till Lecor Stålteknik ABs produktionsanläggning i Kungälv. Rollen innebär förutom det operativa ekonomiarbetet även att vara bollplank till VD, samt arbeta med målsättning och verksamhetsanalys i syfte att bidra till ökad lönsamhet och effektivitet. Lecor står inför en spännande framtid och avser att fördubbla omsättningen inom de närmaste åren.

Ditt huvudsakliga ansvar:

  • Kund- och leverantörreskontra
  • Löpande redovisning, inklusive moms och skatt
  • Månads- och årsbokslut
  • Projektredovisning
  • Cashflow
  • Analys/uppföljning
  • Budget/Prognos
  • Rapportering till ledning och koncern
  • Presentationer för styrelse

Som ekonomichef ingår inget personalansvar, men i takt med att bolaget växer kan behovet av ytterligare ekonomer bli aktuellt. I dagsläget är du ensam ekonom inom Lecor och har ett nära samarbete med kollegorna på ekonomiavdelningen på koncernkontoret i Malmö. Du sitter med i ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, och har flera års erfarenhet med operativt ansvar och gedigen erfarenhet av bokslut, budget, rapportering, forecast och uppföljning. Att du har kunskap och erfarenhet av projektredovisning är ett krav. Vi tror att du kommer från av en liknande roll som ekonomichef/ekonomiansvarig i ett mindre eller medelstort bolag och trivs att arbeta i en bred roll. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmåga att skapa ordning och reda med en tydlig struktur. Du är analytisk och trivs att vara bollplank i ekonomiska frågor, vidare är du självständig, proaktiv och driven och har en förmåga att skapa goda kontakter både i och utanför bolaget. Dina kunskaper i Excel är goda och erfarenhet i MS Dynamics Axapta är mycket meriterande. Du känner dig bekväm i engelska och svenska både i tal och i skrift.

Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se senast den 23 april. Vid frågor är du välkommen att kontakta Helena Bruman, 0735-40 52 62.

Om företaget
Lecor Stålteknik, som grundades 1965, tillverkar broar och industristommar men erbjuder också prefabricerade stålleveranser till byggprojekt. Lecor är en kapacitetsresurs för byggsmeder och ger möjlighet även för mindre stålföretag att leverera och montera stål till större byggprojekt. Företaget omsätter 130 Mkr, har 35 anställda varav 15 tjänstemän och är lokaliserat i en mycket modern produktionsfastighet i Rollsbo, Kungälv. 

Sedan 2010 är Lecor ett dotterbolag till det börsnoterade BE Group som är ett av Europas ledande, oberoende handels- och serviceföretag inom stål, armering, specialstål, rostfritt stål och aluminium. BE Group är etablerat i åtta länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Koncernen har cirka 10 000 kunder inom bygg- och verkstadsindustrin. 2015 omsatte koncernen 4,1 miljarder kronor och har ca 770 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb