VD till SRB Gruppen AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 april 2017
Stängs
den 9 maj 2017
Kontakta
Karin Teljstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rätt sortiment, i rätt tid, på rätt plats och i tilltalande exponeringslösningar är av yttersta vikt för konsumenternas upplevelse och butikernas lönsamhet. SRB Gruppen arbetar aktivt med att, med kunden i fokus, inte bara överblicka dagens utmaningar utan även vara en värdeskapande partner för svensk handel för framtiden. Bolaget har idag en mycket stark position på marknaden med en attraktiv kundbas, lång erfarenhet, gedigen kompetens samt ett etablerat varumärke.

SRB Gruppen befinner sig i en tillväxtfas och söker nu en VD som med starkt engagemang vill leda och vara en del av bolagets resa framåt, med övergripande resultat- och verksamhetsansvar för bolaget.

Uppdraget som VD är att leda och driva bolagets expansion samt vara en god kulturbärare för bolagets värderingar. I det arbetet ingår att skapa starka förutsättningar för tillväxt, effektiv organisation samt en positiv och lösningsorienterad kultur med ett starkt team nära kunden.

VD:s ansvar är vidare att:
Främja och utveckla en starkt marknads- och försäljningsdriven bolagskultur samt driva arbetet för att optimera långsiktig utveckling och tillväxt.

Aktivt leda och följa upp den dagliga verksamheten samt arbeta med ledarskap, utveckling och rekrytering av personal där det även ingår att coacha ledningsgruppen till nästa fas i bolagets utveckling.

Utveckla, kommunicera och kontinuerligt följa upp den befintliga affärsplanen samt utarbeta framtida strategier och mål tillsammans med styrelsen, för att möta de nya möjligheter och krav som företaget ställs inför inte minst vad gäller digitala lösningar.

Arbeta aktivt med externa kontakter såsom kunder, leverantörer och andra intressenter.

Vem söker vi?
För att vara aktuell för den här rollen krävs att du har haft ett större affärsansvar som VD, affärsområdeschef eller liknande. Du har mångårig ledarerfarenhet och ett stort intresse för förändringsarbete.

Du besitter en stark drivkraft, med tydligt marknadsfokus och gott affärsmannaskap. Du har förmågan att tänka och agera både strategiskt och operationellt. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och duktig på att prioritera samt att på ett positivt sätt hantera oklara förutsättningar i en föränderlig omvärld.

Som person är du en god relationsbyggare och representerar ett starkt entreprenörskap. Du brinner för att leda och entusiasmera din personal och i ditt DNA ligger att proaktivt hjälpa dina medarbetare att ”växa”. Värdet av synlighet i organisationen är en självklarhet för dig och du har förståelse för de utmaningar en geografisk spridning av medarbetare medför kopplat till detta.

Vidare behöver du ha insikt gällande den digitala utvecklingen och vikten av att kombinera affärsmodell med ny teknik. Erfarenhet från retail, dagligvaruhandeln alternativt fackhandeln, gör startsträckan väsentligt kortare.

Varmt välkommen med din ansökan!

SRB Gruppen AB samarbetar med Bohmans Nätverk. Välkommen med din ansökan genom att skicka in CV och personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande och ansökningar behandlas strikt konfidentiellt.

För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Karin Teljstedt karin.teljstedt@bohmans.com eller tel +46 (0) 72 335 14 70

Om företaget
SRB Gruppen AB grundades 1995 och är leverantör av tjänster till både svensk handel och dagligvaruhandel. Tjänsterna samlas inom begreppet merchandising och omfattar det arbete i butik som krävs för att konsumenten ska ha tillgänglighet till rätt varor, både i ordinarie hylla och vid kampanjexponeringar.

SRB Gruppen AB är ett privatägt, oberoende bolag. Sedan ett år tillbaka har bolaget en extern styrelseordförande samt ledamot. Verksamhetsåret 2016 omsatte bolaget 115 MSEK med god resultatnivå. Verksamheten är rikstäckande, med huvudkontor i Stockholm där VD och ledningsgruppen finns. De andra ca 450 anställda är spridda över hela landet.

Mer information: www.srbgruppen.se 

Liknande jobb

Liknande jobb