Analytiker med fokus på riskbedömning och dataanalys

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 april 2017
Stängs
den 8 maj 2017
Ref:
842
Kontakta
Klas Granlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Marknadsanalys arbetar du med analys och riskbedömning av de finansiella marknadernas funktionssätt, och med nya regelverks utformning och påverkan. Analysen sker främst kvantitativt men också kvalitativt. Då avdelningen fungerar som ett analytiskt stöd till hela verksamhetsområdet Marknader kommer du bland annat att arbeta med analys av inrapporterad data, prövningar av interna modeller för centrala motparter och tillståndsprövningar för de finansiella infrastrukturföretagen.

Arbetet innebär kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och deltagande i internationella arbetsgrupper.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis som civilingenjör eller civilekonom med inriktning mot finansiell matematik. Mycket goda kunskaper inom dataanalys, matematik och statistik är en förutsättning. Du har troligtvis erfarenhet från finansbranschen och vi ser gärna att du har arbetat med riskbedömning och/ eller riskmodeller alternativt med analys av stora datamängder. Forskarutbildning inom relevant område, erfarenhet av analysverktyget SAS och kunskap om finansiella marknader, instrument och produkter samt de regelverk som förekommer på området är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är framåtblickande, uthållig och du bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Klas Granlund på 08-4089 8267.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 8 maj 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Med vänliga Hälsningar,
Finansinspektionen

Liknande jobb

Liknande jobb