Accounting Manager till Perstorp

Rekryterare
Plats
Perstorp
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 12 maj 2017
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta med redovisning och analys i en framgångsrik internationell koncern? Perstorp söker en Accounting Manager till kontoret i Perstorp. Som Accounting Manager kommer du att ingå i Shared Service Center (SSC) för EMEA och rapportera till Head of Accounting and Transactional Services SSC EMEA.

I rollen ingår att ansvara för redovisning och rapportering för ett eller ett par bolag inom gruppen samt att kontinuerligt arbeta för att utveckla interna arbetssätt och systemstöd. Du kommer också i ett nära samarbete med produktions- och business controllers arbeta med analys och uppföljning av verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering
  • Framtagande av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Ansvar för budget och prognosarbetet
  • Utveckling av rapporteringsprocessen och systemstöd
  • Driva och delta i förbättringsprojekt inom ekonomi/IT-området
  • Analytisk och finansiell support till verksamhetschefer

Lämplig bakgrund
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och ca 5 års erfarenhet från arbete inom revision, redovisning och controlling. Du har mycket goda redovisningskunskaper och erfarenhet av IFRS och K3. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem, erfarenhet av SAP meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och du kan se till både detaljen och helheten. Du har god kommunikativ förmåga och har lätt att skapa förtroende i din omgivning såväl internt som externt. Genom ett självständigt driv har du förmåga att organisera och prioritera aktiviteter utifrån deadlines. Du är intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt för att driva verksamheten framåt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Perstorp med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Om företaget
Perstorpkoncernen är världsledande inom flera sektorer av specialkemimarknaden för en mängd olika branscher och applikationer. Våra produkter är en del av ett brett utbud av produkter som används varje dag hemma, på jobbet eller på fritiden. Mer information finns på www.perstorp.com.

Liknande jobb

Liknande jobb