Koncerncontrollerchef till RISE

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 19 april 2017
Stängs
den 7 maj 2017
Ref:
SE-12070
Kontakta
Suzanne Waxberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du vara med och bygga vår nya koncern?

Till RISE söker vi nu en Koncerncontrollerchef med ledarerfarenhet. Som koncerncontrollerchef har du en central roll med stora möjligheter att påverka inriktningen och utvecklingen av business-controlling hos oss. RISE är mitt uppe i en förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern. Vilket ger stora möjligheter för hela RISE att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i 6 divisioner och vi är mitt i uppbyggandet av vår centrala ekonomifunktion så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa.

Som Koncerncontrollerchef är du ytterst ansvarig för att driva business controlling framåt och du drivs av att hitta spännande möjligheter i nya samarbetsformer samt att skapa gemensamma mål för gruppen, som idag består av 6 personer. Ditt uppdrag är att vara ett affärsstöd till övriga organisationen, främst ledning och styrelse. Du kommer att ha många interna och externa kontakter och du blir ansiktet utåt för business-controlling.

  • Vi söker dig med  en högskoleutbildning inom ekonomi och en gedigen och dokumenterad ledarerfarenhet.

  • Du är resultatorienterad och har en god ekonomisk, administrativ och analytisk förmåga samt en förmåga att se helheter.

  • För att lyckas i rollen måste du drivas av att leda och entusiasmera andra. Att kommunicera med och motivera ditt team genom förtroende, energi och engagemang ser du som en självklarhet.

  • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med controlling på hög nivå på ett relativt stort bolag. Vi tror att du har lett och utvecklat ett antal ekonomiska processer samt arbetat med att ta fram affärsplaner och budget. Du är duktig på att utveckla relationer och är trygg i din kunskap, du älskar att bygga nytt och vara med och påverka och driva på projekt. Vidare tror vi att du trivs med att stötta verksamheten i ekonomiska frågor och att du brinner för business controlling. Vi tror också att du har en god förmåga att arbeta på ett strukturerat sätt i en förändringsprocess och du besitter förmodligen en god analytisk och strategisk förmåga.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Placering för tjänsten är Göteborg och du rapporterar till Ekonomidirektören och ingår i den ekonomiska ledningsgruppen för koncernen. I rollen ingår en del resande till de olika divisionernas verksamhetsorter.

Vill du bli en del av vårt engagerade team?

Välkommen med din ansökan senast den 7 maj 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12070. Eventuella frågor besvaras av Suzanne Waxberg, tel. 031-333 5216 på Mercuri Urval.

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

Liknande jobb

Liknande jobb