CIO till ISS Facility Services

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 april 2017
Stängs
den 25 maj 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 000 medarbetare i Sverige och 40 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,6 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat och dryck, kontorstjänster, fastighetstjänster och städtjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har över 520 000 anställda i mer än 50 länder, vilket gör oss till världens fjärde största privata arbetsgivare. Läs mer om oss på www.se.issworld.com

ISS vision är att vara ”The worlds greatest service organization”. Det är en ambitiös målsättning satt av en målmedveten organisation. På ISS sätter vi service i första rummet och strävar ständigt efter att bli ännu bättre. Det är vår väg mot Service Excellence.

Om rollen
Som CIO är du ytterst ansvarig för att IT-plattformen inom ISS svenska verksamhet möter organisationens krav på funktionalitet och kostnadseffektivitet. Tillsammans med ditt professionella team uppnår ni målet genom att arbeta systematiskt med strategi och påföljande aktiviteter.

I rollen som CIO ansvarar du för IT-säkerhet, uppfyllelse av formella regelkrav och data governance, daglig drift och support till verksamheten samt utveckling. Mer omfattande beslut kring strategi och investeringar behandlas av ISS IT-Board som består av seniora representanter från verksamhet och staber samt CFO. CIO förbereder underlag, sammankallar och driver IT-Board på ett effektivt sätt.

Driften är outsourcad till extern part varför uppdraget kräver god förmåga att driva det pågående samarbetet mellan ISS och den valda IT-partnern. Leverantörstyrning och uppföljning är en viktig del i uppdraget. Den egna IT-organisationen om totalt 8 personer, fungerar som beställare och kravställare till outsourcingpartnern.

ISS är ett globalt företag med höga krav på effektiv styrning. Det innebär ett ständigt pågående arbete med att förbättra och effektivisera verksamheten, inte minst inom IT-området. Mycket av detta arbete sker lokalt men samarbetet med IT-organisationen inom regionen Northern Europe, där Sverige ingår, är en viktig del i uppdraget. Därför rapporterar CIO i Sverige heldraget till CFO Sverige och med streckad linje till CIO Northern Europe.

Tjänsten är placerad i Stockholm, Liljeholmen. Resor förekommer men utgör en mycket liten del av tiden.

Profil vi söker
Vi söker dig som vill vara med och förverkliga visionen ”The worlds greatest service organization”. Du har framgångsrikt arbetat med motsvarande uppgifter i en liknande befattning. Gärna inom ett större tjänsteproducerande företag med internationell struktur. Du kan också ha en bakgrund inom management consulting där din spetskompetens ligger inom området IT och förändringsledning. Du tycker om förändringsledning och har dokumenterad erfarenhet av att driva större förändringsinitiativ inom IT.   

Akademisk utbildning inom IT är självklart meriterande men det viktigaste är din passion för uppgiften och din kompetens inom området

Inom ISS gillar vi människor. Därför är det viktigt att du trivs och får näring av att jobba i en stor organisation med många kontakter. 

Som ledare har du förmåga att peka ut riktning, engagera och entusiasmera. Du jobba coachande och nära dina skickliga och erfarna medarbetare. Du är bra på att kommunicera, både på svenska och engelska.   

ISS erbjuder dig möjligheten att få tillhöra en global outsourcingkoncern i världsklass med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Constatera Search & Interim AB. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Peter Palmqvist 070-570 82 82. Ansök snarast, dock senast 14 maj, genom att maila ditt CV och ett ansökningsbrev till peter.palmqvist@constatera.se

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb