Sales Manager till Nordkalk

Rekryterare
Plats
Med fördel Köping, Landskrona, Falköping
Annonserat
den 10 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
SE-12153
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Storkundsutveckling – Bygg och Anläggning

Nordkalk söker en Sales Manager som vill vara med och utveckla befintliga och nya kunder inom segmentet bygg och anläggning. Du ingår i organisationens Skandinaviska säljfunktion och rapporterar direkt till Sales Director. Kunderna finns främst i mellersta och södra Sverige vilket gör att bostadsort är flexibel och viljan att resa i området är viktigt och en förutsättning för att lyckas. Bor du i närheten av några av Nordkalks anläggningar i Köping, Landskrona eller Falköping är det en fördel men inget krav. 

Som Sales Manager kommer du arbeta självständigt och ansvara för försäljning och marknadsföring av företagets samtliga produkter inom ditt segment. Du kommer att arbeta med ett starkt och välkänt varumärke och produkter på en marknad med tillväxtpotential. Ditt uppdrag blir att bearbeta nya kunder men fokus ligger främst på att utveckla affärer och relationer med befintliga kunder, vilka är några av Sveriges främsta inom branschen.

Du driver självständigt hela säljprocessen och ansvar för hela affären från nätverkande och bearbetning av kunder till förhandlingar, avtal och uppföljning. Det är viktigt att du gillar att arbeta självständigt i nära samspel med kunder, samtidigt som du trivs med att variera dig mellan strategiska, operativa och administrativa uppgifter. Du är en god kommunikatör med förmågan att skapa relationer och knyta an till personer.

För att lyckas som Sales Manager hos Nordkalk krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och hög egen drivkraft att utveckla och skapa resultat. Du behöver flerårig erfarenhet från teknisk försäljning, en förståelse och baskunskap kring segmentet bygg och anläggning, samt en trygghet i förhandlingssituationer. Tidigare erfarenhet från byggsektorn ses som meriterande. Stor vikt läggs dock vid dina personliga egenskaper. Koncernspråket är engelska vilket du förutom svenska behärskar i tal och skrift.

Låter det som en intressant utmaning?

Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 28 maj via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-12153). Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg 070-9496809.

Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall- och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 1000 anställda varav 170 i Sverige. Nordkalk tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.

Liknande jobb

Liknande jobb