Hemnet söker en Financial Controller!

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Kontakta
Erika Lantz Paulsen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du bred erfarenhet inom ekonomiområdet samt kunskap kring koncernredovisning och IFRS? Då kan rollen som Financial Controller på Hemnet vara något för dig!

Hemnet är Sveriges ledande bostadssajt där 8 av 10 hittar sin bostad. Koncernen består av fem holdingbolag samt ett verksamhetsdrivande bolag. Ekonomiavdelningen har vidare administrativt ansvar för deras tidigare dotterbolag Svensk Mäklarstatistik AB. Just nu befinner de sig i en utvecklingsfas och letar nu efter ytterligare en person som vill vara en del av deras ekonomiteam i centrala Stockholm.

Om rollen
Financial Controller hos Hemnet är en bred roll med beröringspunkter i alla ekonomiska flöden inom Hemnetkoncernen. Du kommer vara delaktig i bokslut, avstämningar, upprättande av årsredovisning och koncernredovisning. Du är delaktig i månadsrapportering till styrelse och ägare med resultatanalys, kassaflöde, balansräkning och utvalda nyckeltal och alla förekommande flöden på ekonomiavdelningen. Du kommer vara ett stöd till samtliga på ekonomiavdelningen och vara delaktig i löne- och personal processer. Utöver det hanterar du dessutom bolagsadministration och analys av bolaget, du kommer även utvärdera existerande system och driva eventuella övergångar till nya system.

Vem är du?
För att trivas i rollen som Financial Controller hos Hemnet är du är utbildad civilekonom med minst 5-års erfarenhet av arbete på ekonomiavdelning samt erfarenhet av arbete med koncernredovisning, IFRS och börsnoterade bolag. Du har mycket goda kunskaper i Excel och kan obehindrat tala och skriva på engelska. Som person är du beredd att hugga i när det behövs och med vad som behövs. Med dina erfarenheter uppskattas det att du kan utmana befintliga processer och rutiner och på så vis arbeta för utveckling och på sikt ska kunna axla och backa upp för hela ekonomichefsansvaret.

Som person är du noggrann, analytisk, nytänkande och trivs i en social miljö där du arbetar tillsammans med ditt team.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Hemnet med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Lantz Paulsen på 076-000 18 62 alt erika.lantz.paulsen@eqonomy.se Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Annonsen kommer ligga ute till och med den 31:a maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Hemnet
Med sina 2 miljoner unika besökare varje vecka är Hemnet Sveriges största bostadssajt. De arbetar för att hjälpa världens mest hemkära folk att uppfylla sina bostadsdrömmar. Varje år säljs 220 000 bostäder via Hemnet. För att bostadssökanden skall hitta just den bostad som passar dem har de utvecklat Sveriges bästa söktjänst (enligt InternetWorld 2015) med smarta verktyg såsom bolånekalkyler, restidsuträknare och ritade sökningar. Deras vision är att vara ”världens bästa sajt för bostadssök”. Vill du vara med och skapa framtidens bästa bostadstjänst?

Vill du läsa mer om Hemnet, besök dem på: www.hemnet.se

Liknande jobb

Liknande jobb