VD Klintberg & Way

Rekryterare
Plats
Kista
Annonserat
den 29 maj 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Kontakta
Anders Hedin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ditt uppdrag
Bolaget präglas av ägarens filosofi om en kombination av starkt ledarskap, skickligt entreprenörskap och innovativ marknadsföring. Vi söker nu en ny VD för att bemöta vidare expansion.

I rollen som Verkställande Direktör har du ansvaret för bolagets fortsatta lönsamhet och tillväxt, både i Sverige och internationellt. Din uppgift är att driva affären i en positiv utveckling i koncernens samtliga bolag.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

- Vidareutveckla företagets affärsidé, vision och varumärke med fokus på positiv utveckling
- Ansvara för att bibehålla befintliga och utveckla nya strategiskt viktiga affärsrelationer och övriga intressenter
- Proaktivt utvärdera förvärvsmöjligheter
- Leda, och organisera och utveckla bolagens ledning/ledningsgrupp 

Vem är du? 
Vi söker Dig som brinner för att driva företag och har en dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter. Tillväxt med förbättrad lönsamhet skall uppnås genom marknad-, personal-, och produktutveckling. 

Vi söker dig med affärsmässighet, driv och tekniskt kunnande. Du kommer att arbeta strategiskt med affärsutveckling, men måste också vara beredd att axla ansvaret som ledare för vitala och operativa projekt. Det är meriterande om den vi söker har en bakgrund inom bilindustri och bilhandel, gärna med inriktning på reservdelar och/eller däck och fälg.

Det är positivt om du tidigare erfarenhet och ett etablerat kontaktnät med större biltillverkare såsom GM och Chrysler samt kunskap inom logistik.

Som chef har Du förmågan att leda och inspirera andra med gott resultat. Du behärskar engelska obehindrat och dina kunskaper i tyska är värdefulla.

Vad kan Klintberg & Way erbjuda dig?
Detta är en spännande tjänst för dig som gillar att utveckla och förbättra en organisation. Här kommer Du att få chansen att arbeta med ett spännande uppdrag i ett privat bolag med stark ägare. Du kommer arbeta tillsammans med en engagerad styrelse och även att ha ett utvecklande samarbete med kollegor inom övriga Anders Hedin Invest-gruppen. Vi erbjuder stora möjligheter till personlig utveckling med ett starkt varumärke i ryggen.

Kontakt
För mer information om tjänsten är Du välkommen att kontakta ägare och koncernchef Anders Hedin, anders.hedin@hedinbil.se.  

Om verksamheten
Klintberg & Way-koncernen arbetar inom tre affärsområden; reservdelar, däck/fälg och import av amerikanska bilar. Företaget är under stark tillväxt, främst via förvärv, och målsättningen är att Klintberg & Way ska bli en betydande aktör i Europa för varor och tjänster till bilindustrin och bilhandeln. Klintberg & Way-koncernen består av dotterbolagen KW Parts, KW Wheels, KW Cars, Dawa Däck, Techno Tire, Pro-Imp och Wheelsport. 

Bolaget ingår i Anders Hedin Invest AB-koncernen som ägs till 100 % av Anders Hedin. 

Företaget har sitt säte i Kista, men bedriver även verksamhet i Göteborg, Kortrijk (Belgien), Oslo (Norge) samt Butzbach (Tyskland). Omsättningen för år 2016 nådde 877 Mkr och antal medarbetare är för närvarande 130 st.

Liknande jobb

Liknande jobb