Financial Controller till Morningstar

Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 maj 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Kontakta
Johan Zethrin
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Gazella söker en Financial Controller till Morningstar som sitter i fina kontorslokaler i Stockholm city. Denna tjänst ingår i ett nordiskt finansteam om fyra personer som ansvarar för redovisning och rapportering för Sverige, Danmark, Norge och Finland. I rollen ligger fokus på att hantera löpande redovisning, månadsbokslut och rapportering för den svenska affärsenheten. Tjänsten är en visstidsanställning på 15–17 månader, med start i augusti 2017, som Gazella har ensamrätt att tillsätta. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

 • Löpande ansvara för bokföring, avstämningar samt upprätta månadsbokslut
 • Hantera inkomstdeklarationer och skatter
 • Vara behjälplig vid framställandet av aktuell och korrekt finansiell rapportering
 • Stödja och samarbeta med Morningstars Shared Service Center som hanterar kundfakturering och leverantörsfakturor
 • Löpande kvalitetskontrollera säljkontrakt
 • Stötta säljavdelningen vid ekonomiska frågeställningar

Erfarenhet
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/redovisning som arbetat cirka tre år med redovisning och rapportering. Du har god förståelse för hela redovisningsprocessen med erfarenhet av löpande bokföring, bokslut, rapportering och deklarationer. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande, men ej krav är:

 • att ha arbetat med rapportering i en koncernstruktur, gärna till ett moderbolag i utlandet.
 • erfarenhet av arbete på en redovisningsbyrå och helst internationella kunder
 • tidigare arbetat i Oracle 11i eller R12
 • Erfarenhet av US GAAP. Det här är inte så viktigt, då vi lär dig de skillnader som behöver beaktas.
 • Erfarenhet av Hyperion Financial Management eller Salesforce.

Personliga egenskaper
Till denna tjänst söker vi en prestigelös person som inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Vidare är du kommunikativ och social, då din tjänst innebär mycket externa och interna kontakter. Du är också analytisk och genomför ditt arbete noggrant och ansvarsfullt både självständigt och i grupp samt håller hög kvalitet i samtliga processer.

Morningstar
Morningstar, Inc. är en ledande leverantör av oberoende investeringsforskning i Nordamerika, Europa, Australien och Asien. Företaget erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och tjänster för enskilda investerare, finansiella rådgivare, kapitalförvaltare, pensionsplanleverantörer och sponsorer samt institutionella investerare på de privata kapitalmarknaderna.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via följande länk: gazel.la/1117. Ansvariga kontaktpersoner är Johan Zethrin och Julia Dahl.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb