Blaq

Riskansvarig – Exceed Capital

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 juni 2017
Stängs
den 1 juli 2017
Kontakta
Andreas Ljungner
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I rollen som Riskansvarig erbjuds rätt kandidat möjligheten att ta ett stort ansvar inom ett spännande bolag i utveckling. Tjänsten är både kreativ och analytisk med ett drivande ansvar i projekt och processer. Rollen erbjuder ett djup av komplexa utmaningar, men samtidigt en bredd av finansrelaterade frågeställningar där hela verksamheten involveras.

Din utmaning:

  • Utgöra second line kontroll för marknads-, kredit- och likviditetsrisker i enlighet med fastställd årsplan
  • Stöd till verksamheten i riskrelaterade frågeställningar
  • Tolkning, ändringsförslag samt implementering av förändrad lagstiftning
  • Granska och identifiera operativa risker i verksamheten
  • Vidareutveckla internt kontrollsystem
  • Löpande rapportering till styrelsen

Din bakgrund
Vi söker en ekonom eller motsvarande med cirka 5 års erfarenhet av riskarbete, gärna från kapitalförvaltning, bank eller annan finansiell verksamhet. Erfarenhet av att arbetat med rådgivning, tredjepartsdistribution, förvaltning handel med värdepapper ses som meriterande. Intresse för att läsa och tolka regelverk samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person bör du trivas i att arbeta i team för att nå gemensamma mål, men samtidigt vara initiativrik, självgående och van att ta ansvar. Du har en god förmåga att presentera invecklade ämnen på ett pedagogiskt, begripligt och tilltalande sätt.

Vad vi erbjuder
Exceed Capital är ett privatägt värdepappersbolag och ägs alltså inte av något försäkringsbolag eller någon bank. Att vi är fristående gör att vi kan agera utefter en långsiktigt hållbar plan där du som kund kan vara säker på att de råd vi ger är de bästa utifrån din situation. Fristående innebär också att det står Exceed Capital fritt att välja de produkt- och tjänsteleverantörer vi anser vara bäst för tillfället. Vi utvärderar ständigt bankernas, försäkrings- och produktbolagens utbud för att kunna säkerställa att de lösningarna vi erbjuder är trygga, kvalitativa och prisvärda.

Exceed har idag drygt 60 anställda, har ca 20 000 kunder och har kontor på sju orter i Sverige.

Kontakt
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvariga rekryteringskonsulter på Blaq, Andreas Ljungner andreas.ljungner@blaq.se 070-7885819, eller Carl Tullberg carl.tullberg@blaq.se 070-0923905

Liknande jobb

Liknande jobb