Koncernredovisningsekonom till internationell koncern

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juni 2017
Stängs
den 23 juni 2017
Kontakta
Emma Nisses
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Itiviti är ett internationellt mjukvaru-företag som levererar tradinginfrastruktur och lösningar för en hållbar konkurrenskraft i kapitalmarknadsbranschen. Just nu söker vi en koncernredovisningsekonom som vill bli en viktig del av vårt finance-team i Stockholm.

Tjänsten ingår i ett team som arbetar med kvalificerad redovisning och koncernredovisning i moderbolaget i en koncern med ett tretiotal legala enheter. Som en del i koncernredovisningsteamet ansvarar ni för koncernens månads- kvartals och årsbokslut där OCRA är rapporterings- och koncernredovisnings-system. Du förbereder rapportering till ägaren Nordic Capital samt sköter redovisning av ett par juridiska enheter. Du säkerställer att koncernredovisningen upprättas enligt IFRS. I rollen ingår också att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser, arbetssätt och rutiner på koncernnivå. Exempel på övriga ansvarsområden är:

  • Upprätta årsredovisning för koncernen
  • Stödja de utländska dotterbolagen med instruktioner, tidplaner och kompetens inom t ex redovisning, skatter, processer och kvalitetssäkring.
  • Ansvara för att kvalitetssäkra dotterbolagens rapportering innefattande att de följer interna och externa regelverk gällande bokföring, redovisning, skatter och ekonomistyrning.
  • Ansvar för internkontroll gentemot de utländska dotterbolagen.
  • Ansvara för löpande kontakter med redovisningsbyråer och revisorer i företagets utländska dotterbolag.
  • Delta i koncernövergripande projekt inom Finance.
  • Ansvar för internkontroll gentemot de utländska dotterbolagen.
  • Ansvar för att upprätthålla och utveckla Transfer Pricing inom koncernen.

Du tillhör financeavdelningen som består av 11 personer. Du rapporterar till Head of Finance. Tjänsten innebär ca ett par resor utomlands per år, för olika projekt.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du har civilekonomexamen eller motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning. Du har minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Det är meriterande om du har arbetat på stor revisionsbyrå och är van vid högt tempo och att arbeta mot tighta deadlines. Vi ser gärna att du har arbetat med koncernredovisning och redovisning enligt K3-reglerna och IFRS. Du bör ha erfarenhet av arbete från stora bolag, moderbolag och internationella koncerner inom finansiell rapportering och koncernredovisning. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och kan agera som kravställare mot utländska redovisningsbyråer. Du behärska svenska och engelska väl både i tal och skrift. Erfarenhet av OCRA samt Agresso är en merit.

Personliga egenskaper
Du motiveras av att arbeta i ett bolag med komplex struktur där det är hög förändringstakt och högt tempo. Som person är du trygg, handlingskraftig och generös med att dela med dig av råd och kunskaper till dina kollegor. Det är viktigt att du är social och serviceinriktad, samt har god samarbetsförmåga. Som person är du van vid att arbeta självständigt, affärsmässigt och ta ansvar för ditt arbete och leveranser. Du är strukturerad, drivande samt noggrann med en god analytisk förmåga. Du triggas av svåra redovisningsfrågor och ser ett nöje i att problemlösa. Du har en god förmåga att driva utveckling och ständigt förbättringsarbete i stort och smått.

Vad vi erbjuder?
Vi har ett öppet kontorslandskap med trevlig stämning och sitter i fräscha lokaler i centrala Stockholm. Vi erbjuder ett spännande arbete i ett internationellt bolag i tillväxt. För rätt person finns möjlighet att ta större ansvar med tiden. Det är en lärorik och utmanande tjänst där du kan växa i din yrkesroll och som person.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Itiviti med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Nisses på 076-000 18 70. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Annonsen kommer ligga ute till och med den 23:e juni. Varmt välkommen med din ansökan!

Kort om Itiviti
Itiviti är en världsledande leverantör av teknologi till kapitalmarknadens aktörer. Tradingfirmor, banker, mäklare och institutionella kunder använder Itivitis lösningar och kunnande för att effektivisera sin dagliga verksamhet och för att skapa bestående konkurrensfördelar på globala marknader.

Itiviti har 13 kontor och mer än 400 kunder över hela världen. Företaget bildades genom ett samgående mellan Orc Group, världsledande inom teknologi för börshandel, och CameronTec Group, den globala standarden inom infrastruktur för finansiell meddelandehantering. Från starten 2016 har Itiviti ca 400 medarbetare och en uppskattad årsomsättning på 700 MSEK.

Itiviti arbetar med kontinuerlig innovation för att utveckla flexibla plattformar och lösningar som hjälper kunderna att ta initiativet och möta utmaningar från föränderliga marknader och regelverk.

Itiviti Group Holding AB ägs av Itiviti AB där Nordic Capital Fund VII är huvudägare.

För mer information besök www.itiviti.com

Liknande jobb

Liknande jobb