En utvecklingsdriven Financial Controller till Capio S:t Görans Sjukhus AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 juni 2017
Stängs
den 6 juli 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

En utvecklingsdriven Financial Controller till Capio S:t Görans Sjukhus AB

Om rollen
Drivs du av utveckling, effektivisering och vill vara med på en förändringsresa? Arbetet på Capio S:t Göran kännetecknas sedan många år av kvalitetsutveckling enligt lean-principer. Genom det systematiska förbättringsarbetet har de åstadkommit goda resultat inom alla områden, så som exempelvis ökad nöjdhet hos patienten, kortare väntetider och ökad medarbetarnöjdhet. Ambitionen är att skapa framtidens sjukvård med patienten i centrum. Nu förstärker Capio S:t Görans Sjukhus med en Financial Controller till en nyinrättad tjänst.

Som Financial Controller ingår du i stabsfunktionen och är underställd stabschefen. Du ingår i ett mindre team tillsammans med klinikens Business Controller och en Controllerassistent. Tjänsten innebär att vara ett stöd till första linjens chefer och verksamhetschefer avseende ekonomifrågor vilket sker i ett nära samarbete med övriga medarbetare på Ekonomiavdelningen.

Tjänsten som Financial Controller innebär att du arbetar med verksamhetsstyrning och utveckling av bolaget utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Detta innefattar ansvar för framtagande, uppföljning av månadsbokslut (resultat, balans mm), prognos, adhoc analyser och diverse beslutsunderlag och rapporter till ledningen. Arbetet sker i nära samarbete med ledningen för bolaget, övriga Controllers och andra nyckelpersoner och avdelningar inom Capio S:t Görans Sjukhus. Vidare så kommer du att driva och medverka i olika ekonomirelaterade projekt och du utvecklar löpande det dagliga arbetet samt effektiviserar ekonomirutiner- och processer. Du kommer även utbilda verksamheten i bokslutsprocessen och i aktuella stödsystem.

Din bakgrund
Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet som Financial Controller alternativt att du har arbetat några år inom revision mot stora företag. Du har goda kunskaper inom redovisning, Excel samt har ett stort systemintresse. Det är meriterande om du behärskar QlikView och/eller om du har erfarenhet från liknande verksamhet.

Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll. Du är självgående och flexibel samt har lätt för att samarbeta med olika typer av människor. Vidare så är du kommunikativ samt är pedagogisk och kan anpassa nivån samt förklara saker på ett förståeligt sätt.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 2000 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Liknande jobb

Liknande jobb