Koncernekonom till Folksam

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juni 2017
Stängs
den 22 juni 2017
Kontakta
Robert Davour
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en positiv och utvecklingsorienterad civilekonom som vill arbeta i rollen som koncernekonom? Vill du arbeta med koncernredovisning och värderingsfrågor på en ekonomiavdelning där förändringar är mycket påtagliga? Vill du arbeta i en roll där du kan vara med att utveckla processer och rutiner gällande bokslut och rapportering? Då är det här en fantastisk möjlighet att ta sig an en roll som koncernekonom där du både hanterar det vardagliga och utvecklar verksamheten. Folksam är inne i en förändringsfas där det finns stora möjligheter att påverka utvecklingen och effektivisera våra processer.

Rollen som koncernekonom ingår i Ekonomi under enheten Ekonomi och Finans som ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering. Inom enheten arbetar idag cirka 150 medarbetare, varav cirka 80 är anställda inom Ekonomi. Ekonomi hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam.

Det här gör du som koncernekonom på Ekonomi
Du arbetar i dagsläget med att upprätta koncernredovisning vid kvartals- och årsbokslut för relevanta koncerner, vilket inkluderar stämma av indata, interna mellanhavanden, koncernelimineringar samt att säkerställa att rapportering sker enligt enhetliga redovisningsprinciper. Du upprättar förvärvsanalyser och deltar i att upprätta koncernens delar för årsredovisning och delårsrapporter. Du är delaktig i koncernens leveranser som påverkas utav Solvens II regelverket. Du arbetar ständigt med att utveckla och förbättra processer och rutiner inom ekonomifunktionen.

Du arbetar inom gruppen Koncernrapportering och Systemstöd Ekonomi som ansvarar för koncernredovisning, värderingar och system. I gruppen finns ytterligare tre koncernekonomer. Gruppen utgörs totalt av cirka 12 medarbetare och ingår i Ekonomi.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot redovisning. Du har 2-3 års erfarenhet av koncernredovisning. Har du erfarenhet av SAP, Cognos Controller och CDM är det meriterande. Du hanterar Excel och övriga Officepaketet utan problem.

Som person är du drivande, engagerad och ansvarstagande. Du har en god analytisk förmåga och förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har en förmåga att kommunicera och dokumentera. Vidare är du bra på att samarbeta med andra och nyfiken att lära dig nya saker. Du är en serviceinriktad lagspelare som är prestigelös och initiativrik.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 22 juni 2017. Urval sker löpande och vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Davour, 072-204 19 79.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb