Självständig Business Controller till spännande bolag

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juni 2017
Stängs
den 12 juli 2017
Kontakta
Gustav Krieger
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Gazella söker en självständig Business Controller till ett spännande klientbolag med kontor i norra Stockholm. I denna roll kommer du att arbeta med uppföljning och analys av verksamheten, med fokus på intäkter och kostnader på kostnadsställenivå. Som bolagets enda Business Controller rapporterar du direkt till och arbetar mycket nära bolagets CFO. Vi vill träffa en analytisk och lösningsorienterad person som trivs i en operativ roll med mycket självständigt ansvar. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader och övergår efter detta, för rätt kandidat, i en tillsvidareanställning. Tillträde önskas senast ske i början av augusti. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Följa upp och analysera resultat för bolagets olika kostnadsställen
  • Bistå verksamhetschefer i deras ekonomiska arbete, såsom budget, prognos och månatliga uppföljningar
  • Stödja CFO i analysarbete kring personalkostnader och intäkter, samt inrapportering av månatliga nyckeltal
  • Jämföra, analysera och sammanställa ekonomiska nyckeltal inom olika kostnadsposter på olika nivåer
  • Säkerställa att månatliga rutiner inom resultatuppföljning efterlevs
  • Hjälpa CFO med förberedelser och analyser i samband med månadsuppföljning, budget- och prognosarbete, framtagande av ekonomiska handlingar samt i kalkylarbeten
  • Jobba med ad-hoc frågor som uppstår till följd av expansion genom förvärv

Erfarenhet
Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst två års erfarenhet av controlling. Arbete inom en personalintensiv verksamhet samt erfarenhet av framtagning av nya KPI:er är meriterande, men inget krav. Vidare söker vi dig med mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet, med betoning på Excel. Du är också flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.  

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, analytisk och initiativtagande. Med en pedagogisk attityd har du en förmåga att på ett kommunikativt sätt förklara bolagets ekonomiska situation för övriga delar av organisationen. Du är social, jobbar bra i grupp och värderar ett gott samarbete med kollegor högt. Vidare är du självständig och trivs med en analytisk roll samt har förmågan att översätta siffror till idéer.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via följande länk: gazel.la/1123. Ansvariga kontaktpersoner är Gustav Krieger och Patrik Sundelin.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb