IPM söker en Associate inom Client Portfolio Management

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2017
Stängs
den 19 juli 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

IPM söker en Associate inom Client Portfolio Management

Om rollen
Klientportföljförvaltningsgruppen ansvarar för relationen med IPM’s investerare såväl som med konsulter och har som uppdrag att förvalta och utveckla kundportföljen. Teamet består för närvarande av 7 personer och företaget har expanderat kraftigt under de senaste åren. Nu förstärker vi med ytterligare en medarbetare som kommer att få bidra och arbeta mot en sofistikerad kundbas.

Rollen innebär:

  • Att ansvara för att tillhandahålla finansiell rapportering, skapa och distribuera både standardiserade och kundanpassade klientrapporter på vecko-, månads- kvartals-, halvårs- samt på årlig basis. Det innebär också att uppdatera och hantera klientdatabasen.
  • Att svara på ad hoc-förfrågningar från investerare, motparter och andra IPM-avdelningar samt bidra till RFP’s och marknadsföringsdokument tillsammans med resten av teamet.
  • Bidra till innehållet på IPM’s hemsida

Din bakgrund
Vi söker en person som har en magisterexamen i ekonomi; företrädesvis med inriktning mot finans (motsvarande yrkeserfarenhet inom finans kan också vara en tänkbar bakgrund). Antigen har du nyligen tagit ut din examen eller så har du arbetat några år med finansiell rapportering på en bank, ett försäkringsbolag eller en kapitalförvaltning. Du har avancerade kunskaper i Microsoft Excel och Power Point. Du har ett genuint intresse för finansbranschen och kan kommunicera väl på engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du analytisk, välorganiserad och strukturerad. Vidare så är du ambitiös, målinriktad och är duktig på att samarbeta med andra. Tjänsten kräver också att du är noggrann och levererar utifrån uppsatta tidsramar.

IPM kommer att genomföra bakgrundskontroller på slutkandidaterna i processen.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat Telnr: 070-4715908.

Om IPM
IPM är en kapitalförvaltningsfirma som grundades 1998 för att förvalta kapital för institutionella investerare som pensionsfonder, livbolag, stiftelser och statliga institutioner. Bolaget fokuserar på systematisk (modellstyrd) förvaltning inom hedgefond-strategin Global Macro samt systematisk aktieförvaltning. Idag förvaltar IPM ett kapital överstigande 50 miljarder kronor för ett flertal av världens största institutioner och har ca 50 anställda som arbetar på huvudkontoret i centrala Stockholm samt även från kontoret i London. Läs gärna mer om oss på www.ipm.se

Liknande jobb

Liknande jobb