VD till Marks Bostads AB

Rekryterare
Plats
Kinna
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Gunilla Thulin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetet som VD innebär att strategiskt och långsiktigt leda och utveckla bolaget för att nå uppsatta visioner och mål. Du leder arbetet i ledningsgruppen med fokus på nybyggnation, kostnadseffektiv förvaltning och kundnöjdhet. Du rapporterar till styrelsen, är föredragande i kommunstyrelsen och deltar i projekt i kommunledningen. Ekonomisk uppföljning och fullt resultatansvar ingår i uppdraget, liksom omvärldsbevakning och ansvar för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Ledarskapet och utveckling av organisation och kultur är viktiga uppgifter. I rollen ingår externa och interna kontakter, t ex med hyresgäster, plan- och bygg samt fackligt samarbete.

Vi söker dig med flera års erfarenhet av ledande befattning inom branschen eller annan kundinriktad verksamhet. Du har akademisk utbildning som bas, goda kunskaper i affärsekonomi, gärna även juridik och bred kompetens inom bygg och fastighet. Du har god förhandlingsvana och är bra på att formulera dig i tal och skrift. Tidigare VD- och styrelseerfarenhet är en fördel men inget krav, men du är van att driva effektivt ledningsgruppsarbete och bör ha god förståelse för hur en politiskt styrd verksamhet fungerar.

Du har god erfarenhet och intresse av att med öppenhet och engagemang utveckla verksamhet och personal. Ett stort samhälls- och omvärldsintresse är en bra förutsättning för jobbet.

Som person är du beslutsam, handlingsinriktad och öppen för nya idéer och arbetssätt. Med kommunikativ och social förmåga har du lätt för att samarbeta, bjuda på dig själv och är van att hålla större presentationer. Har du vana av att möta media är det en fördel.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 20 augusti. Vid frågor kontakta Gunilla Thulin 0735-49 99 00 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Om företaget
Marks Bostads AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Marks kommun och har ca 3700 lägenheter samt ett antal mindre lokaler. Bolaget omsätter 250 miljoner, balansomslutningen är cirka 1 miljard och personalen är cirka 60 medarbetare, varav 20 på kontoret i Kinna. Cirka 40 fastighetsskötare arbetar på 14 olika orter inom kommunen. Marks Bostads AB är certifierade enligt ISO 14001 och 9001 och arbetsmiljöcertifierade enligt AFS 2001.

Liknande jobb

Liknande jobb