Business Controller till Inspira förskolor & skolor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 27 juli 2017
Kontakta
Elinor Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Inspira förskolor & skolor med kontor norr om Stockholm. I rollen kommer du arbeta med uppföljning och analys av verksamheten, med fokus på intäkter och personalkostnader på kostnadsställenivå. Du kommer att utföra dina arbetsuppgifter i nära samverkan med ekonomichef, verksamhetschef samt företagets förskolechefer och rektorer. Utöver detta kommer du aktivt stödja och vara ledningen behjälplig i olika typer av frågor, bland annat kring bolagets fortsatta expansion samt löpande jobba för att stärka rutiner kring uppföljning och prognos. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Bistå förskolechefer och rektorer i deras ekonomiska arbete, såsom budget, prognos och månatliga uppföljningar
  • Följa upp och analysera resultat för Inspiras olika kostnadsställen.
  • Bistå ekonomichef i detaljerat analysarbete kring personalkostnader och intäkter
  • Jämföra, analysera och sammanställa ekonomiska nyckeltal inom olika kostnadsposter, på olika nivåer
  • Säkerställa att månatliga rutiner inom resultatuppföljning efterlevs
  • Bistå ekonomichef med förberedelser och analyser i samband med månadsuppföljning, budget- och prognosarbete
  • Rapportera ekonomiska avvikelser till ekonomichef och verksamhetschef
  • Bistå ekonomichef och verksamhetschef i framtagande av ekonomiska rapporter samt ad-hoc analyser

Erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka fem års erfarenhet av arbete som Business Controller. En bakgrund inom utbildning/vård/omsorg eller annan bransch med höga personalkostnader är meriterande, men inget krav. Vi söker dig som är flytande i både svenska och engelska, såväl i tal som skrift, och har god erfarenhet av att jobba i Officepaketet, med mycket goda kunskaper i Excel. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att jobba i ett Business Intelligence-system.

Personliga egenskaper
Till denna tjänst söker vi en kommunikativ person som har en prestigelös och hjälpsam attityd. Det är viktigt att du är pedagogisk och har en fallenhet för att förklara bolagets olika ekonomiska delar för resten av organisationen. Du har inget problem att hugga tag ordentligt när det är något som behöver göras, och trivs i en föränderlig miljö med många olika typer av människor att samarbeta med. Vidare är du rak och tydlig i din kommunikation vilket underlättar ditt nära samarbete med kollegor.

Inspira förskolor & skolor
Inspira är ett av Sveriges ledande förskole- och skolföretag. Hos oss utvecklar barn och elever kunskaper för livslångt lärande i en trygg och lärande miljö. Vår kvalitet och våra undervisningsmetoder utvecklas tillsammans med förskole- och skolforskare. Vi tror att hög grad av delaktighet och inflytande bidrar till ökat lärande med högre kvalitet. I vår värdegrund utgår vi från att alla är unika, har lika värde och ska bemötas med respekt. Vi ser fram emot att möta dig och ditt barn i våra förskolor och skolor.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2154.

Ansvarig kontaktperson är Elinor Nilsson. Besök gärna vår hemsida. Vill du se fler av våra jobb följ då Gazella på LinkedIn.