Utbildningschef till Vellinge kommun

Rekryterare
Plats
Vellinge
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Ref:
SE-12197
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sveriges bästa skolkommun

Position
Vellinge kommun, Sverige bästa skolkommun, med en skola i toppklass.

Vårt mål är att upplevas som en attraktiv arbetsplats som tillgodoser utvecklingsmöjligheter och kompetensbehov för både medarbetare och elever.

Vi söker dig som vill leda och fortsätta utvecklingen av Vellinge kommuns utbildningsverksamhet. Arbetet sker i nära samarbete med rektorer, verksamhetschefer och stab med fokus på det kollegiala lärandet.

Uppdrag
Utbildningsavdelningen ansvarar för all verksamhet från förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola till vuxenutbildning. Det grundläggande synsättet, att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder, genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten. Detta innebär att du genom avdelningens rektorer och verksamhetschefer blir en viktig del i våra barns utveckling och lärande, i enlighet med de nationella målen.

Du arbetar i en politiskt styrd organisation och har erfarenhet av nära samarbete med nämnd och nämndsordförande. Du kommer att vara direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens övergripande ledningsgrupp, där du har en aktiv och strategisk roll i kommunens utveckling.

En öppen dialog och ett gott samarbete med politiker, medarbetare, kommunens verksamheter, kollegor, kommuninvånare och fackliga företrädare ser vi som en framgångsfaktor.

För en utbildningsverksamhet i framkant krävs att du är intresserad av omvärldsutveckling och kan analysera och omsätta såväl de politiska styrdokumenten som verksamhetens idéer.

Kvalifikationer
Vi ser att du som vår blivande utbildningschef  är drivande och har en gedigen erfarenhet som chef och ledare för utbildningsverksamhet .

Du har en för uppdraget lämplig högskoleexamen och god kunskap om det svenska utbildningssystemet. Du har även erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du kan framgångsrikt leda genom det relationella ledarskapet för att uppnå uppsatta mål. För detta krävs att du är strategisk och skicklig på att kommunicera mål genom engagemang, bygga hållbara relationer och skapa arbetsglädje.  

Du omsätter mål och visioner på ett tydligt sätt och du har mod att fatta beslut.  

Vi erbjuder ett viktigt och spännande chefsjobb i en framgångsrik skolkommun där du får möjlighet att utveckla och genomföra idéer som för Vellinge kommuns  utbildningsverksamhet till en ny nivå.  

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 28 augusti 2017, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12197). Frågor besvaras av Christian Nyhlén, tel. 073-366 75 76 och Per Anders Nilsson, tel. 070-312 44 48 vid Mercuri Urval.

Om företaget
Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på www.vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Vellinge kommun arbetar aktivt med sitt varumärke och sin attraktivitet som arbetsgivare genom att fokusera på ledarutveckling och chefsstöd. Samtliga chefer erbjuds därmed ett chefs- och ledarutvecklingsprogram samt individuella stödinsatser.

I Vellinge kommuns regi finns det 5 förskolor, 7 grundskolor, och ett gymnasium. I privat regi finns det 19 förskolor och 5 grundskolor

Liknande jobb

Liknande jobb