Naturvetarna söker förbundsjurist

Rekryterare
Naturvetarna
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 4 augusti 2017
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi erbjuder individuell service för framgång i arbetslivet och företräder naturvetare, så att deras kompetens används för egna och omvärldens utmaningar. Naturvetarna är partipolitiskt obundet och en del av Saco. Antalet medlemmar är omkring 32 000 och de är verksamma inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik, data, hälsa och sjukvård. Läs mer om Naturvetarna på www.naturvetarna.se

Vill du arbeta för naturvetare, med förbundsjuridik, arbetsrätt och utveckling av lagar, då ska du söka den här tjänsten!

Arbetsuppgifter
Som förbundsjurist hos Naturvetarna kommer du att:

-Vara Naturvetarnas förbundsjurist och expert på arbetsrätt.
- Ge rådgivning, bidra med kunskap och erfarenhet för att utveckla förbundets förhandlande och rådgivande ombudsmän.
- Vara med och driva tvisteförhandlingar.
- Bevaka EU-rättsliga frågor.
- Medverka i påverkansarbete kring naturvetares arbetsmarknad och branscher, utbildning och forskning genom att besvara remisser och medverkan i utredningar.
- Medverka i fackliga utbildningar för medlemmarna.

Vem är du?
Du har en jur. kand. och är gärna tingsmeriterad. Du har erfarenhet och kompetens inom både arbetsrätt och påverkansarbete. Vidare har du har en övertygelse om naturvetares betydelse för samhället och ett intresse av att påverka utvecklingen för naturvetare. Du är lyhörd för medarbetares behov av hjälp och stöd i juridiska förhandlingsfrågor.

Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift, såväl på svenska som engelska, både i enskilda samtal och inför grupper. Du kan arbeta självständigt. Du har också god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i projektform.

Som person är du prestigelös, engagerad och kommunikativ. Du måste också ha hög integritet.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll i en intressant miljö där du gör stor samhällsnytta, med möjlighet att växa och utvecklas! Vi sitter i ljusa och öppna lokaler i Sickla.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på Jurek Rekrytering & Bemanning; 0766-33 14 42 alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se.

Du är varmt välkommen in med din ansökan samt dina betyg så snart möjligt. Urval sker löpande och du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Liknande jobb

Liknande jobb