Försäljningschef med KAM-ansvar till Löfbergs

Rekryterare
Plats
Sverige
Annonserat
den 4 juli 2017
Stängs
den 29 augusti 2017
Ref:
SE-12160
Kontakta
Nicklas Jungander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Löfbergs erbjuder en ny roll i ett av Nordens största familjeägda kafferosterier som är i en utvecklande och spännande fas. Vill du vara med och utveckla och driva försäljningen inom vårt nya affärsområde Ready To och bli en del av vårt team?

Vi söker nu en Försäljningschef med KAM-ansvar till vårt nya affärsområde Ready To med fokus på den svenska marknaden. Du ansvarar för att driva försäljningen genom kanalerna Retail och Convenience samt vara med och bygga upp försäljningen i nya kanaler, som exempelvis gym och i digitala plattformar. Du har även ett ansvar att supportera och koordinera hela svenska marknaden inklusive ett nära samarbete med Business Area Out of Home som idag säljer Ready To-produkterna via sina kunder inom Hotell, Restaurang och Café. Du rapporterar till Commercial Director för Ready To.

Förutom ett övergripande ansvar för att utveckla försäljningen inom affärsområdet Ready To i Sverige, har du ett eget KAM-ansvar för alla nyckelkunder. Du ansvarar för att leda, coacha och driva säljorganisationen inom affärsområdet mot de uppsatta målen. Du kommer arbeta med löpande affärs- och marknadsplanering kopplat till strategin för Ready To i nära samarbete med Commercial Director Ready To och avdelningen Brands- & Product Development.

För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet som KAM inom dryckessortiment eller liknande Ready To produkter och erfarenhet av att förhandla centrala avtal. Du har en förståelse och kunskap kring målgruppen och deras köpbeteende. Kunskap och erfarenhet kring e-commerce, ledarerfarenhet samt erfarenhet från en internationellt säljorganisation är meriterande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Som person är du är driven, kreativ och har ett starkt intresse för affären, kunden och att själv vara med och påverka resultatet. Du har en strategisk förmåga att se helheten där du kan tydliggöra affärs- och marknadsplanering och förmågan att leda och utveckla säljare med uppföljning och resultatfokus.

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 12160). Vi önskar din ansökan senast den 29 aug. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019 – 19 68 05 och Carl Pauly, 019-19 68 06.

Om företaget
Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Företaget har 330 anställda och omsätter 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Företaget grundades 1906 och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även te-varumärket Kobbs. Löfbergs söker nu en Försäljningschef.

Liknande jobb

Liknande jobb