Scania

Development program for Junior Financial Controllers

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 6 juli 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Ref:
20164462
Kontakta
Fredrik Malmbrandt
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Under hösten 2017 startar antagningen för Scania´s Development program for Junior Financial Controllers. Under programmets 18 månader kommer du få erfarenhet från olika ekonomuppgifter, bygga ett kontaktnät och få en anpassad utbildning.

Scania befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling över hela bolaget. För att möta detta behöver vi förstärka vår verksamhet och söker dig som har ett genuint intresse att utvecklas i ett av Sveriges finaste industribolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Programmet syftar till att ge dig en bred förståelse för Scanias verksamhet ur ett finansiellt perspektiv. Du ges förutsättningar för att lösa de arbetsuppgifter du får inom ramen för programmet och förbereder dig samtidigt för en vidare utveckling i vår organisation efter programmets slut.
 
Din vardag kommer att vara varierad beroende av de behov som finns i organisationen. Du kommer i perioder att arbeta projektorienterat med tydliga, avgränsade uppdrag och i andra perioder med våra löpande processer såsom redovisning, rapportering och finansiell analys av bokslut.  Det är troligt att du även involveras i några av våra viktiga förändrings- och utvecklingsprojekt. Detta kombineras med ett utbildningspaket, där du under programmets gång kommer att få delta på ett antal relevanta utbildningar och föreläsningar som ger dig en god plattform för din fortsatta karriär på Scania.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och har god analytisk förmåga. Du har viljan och förmågan att förändra och påverka processer i vår verksamhet och du trivs i miljöer som präglas av samarbete och förändring. Det är viktigt för oss att du är kommunikativ och bidrar med en positiv energi i gruppen. 
 
Kompetens och erfarenhet
Du har universitetsexamen inom ekonomi, är relativt nyutexaminerad och kan bidra med färska kunskaper från dina studier. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska och har grundläggande kunskaper i officepaketet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder Dig ett stimulerande, varierande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. För dig som är ambitiös och går in för att göra en bra prestation öppnar sig en spännande framtid tillsammans med oss.
 
Programmet pågår i 18 månader och under de första 6 månaderna är tjänsten en visstidsanställning. Därefter finns goda chanser till fast anställning.
 
Placering på Scanias huvudkontor i Södertälje.
 
Ytterligare information
För mer information, kontakta Fredrik Malmbrandt, 08-553 810 52, alt. 0705 38 33 08.

Ansökan  
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer att ske löpande men pga semesterperioden pausar processen under v 29-32.

Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.

About the job

  • Title: Development program for Junior Financial Controllers
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-08-31
  • Job Id: 20164462

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb