HR-Specialist till Göteborgs Tingsrätt

Plats
Göteborg
Annonserat
den 10 juli 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Kontakta
Jenny-Ann Löfgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du många års erfarenhet från brett HR-arbete och vill ha stort fokus på rekrytering och arbetsmiljöfrågor? Sök då denna spännande roll på Göteborgs Tingsrätt.

Ditt uppdrag
Som HR-Specialist på Göteborgs tingsrätt arbetar du såväl operativt som strategiskt, som förvaltare och utvecklare. Du arbetar mycket med rekrytering och andra kompetensförsörjningsfrågor. I din roll kommer stort fokus också att ligga på arbetsmiljöfrågor och att tillsammans med chefer jobba aktivt med rehabiliteringsärenden. Vidare kommer du arbeta med värdegrundsarbete och sköta en del kontakter med fackliga företrädare. Inom ramen för ditt uppdrag ska du proaktivt och konsultativt stötta domstolens chefer i HR-relaterade frågor. Du arbetar i nära samarbete med två HR-administratörer och har tingsrättens administrativa direktör som din närmaste chef.

Vem är du?
Vi söker dig som har många års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och som varit framgångsrik i en liknande roll. Rollen är bred och du är ensam som expert vilket förutsätter att du kan hantera både rutinarbete och strategiska frågor på längre sikt. Du trivs med att strukturera och planera arbetet inom din HR-roll samt att ta fram nya och utveckla befintliga processer. Troligtvis har du en högskoleutbildning inom personal/beteendevetenskap eller utbildning som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och är van att stötta chefer i allehanda HR-relaterade frågeställningar med ett coachande och konsultativt förhållningssätt. Vi ser det som mycket meriterande om du är certifierad i Assessios testverktyg eller liknande.

Som person beskrivs du som prestigelös, empatisk, förtroendeingivande och lösningsfokuserad. Du är relationsskapande och trivs i att arbeta i en roll med många kontaktytor. Eftersom du är ensam i din roll som specialist är det viktigt att du har förmåga att ta initiativ, prioritera och självständigt driva ditt arbete från start till mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?
Göteborgs tingsrätt erbjuder rätt person en spännande roll i en organisation som kännetecknas av kompetenta och professionella medarbetare. Vi sitter centralt i Göteborg i nybyggda och fräscha lokaler. Rollen är bred och självständig med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. I din roll har du tillgång till kvalificerat stöd från HR-specialister vid Domstolsverket som fungerar som en servicefunktion för domstolarna i landet. Du får också förmånen att både direkt och indirekt bidra till samhällsnytta och rättssäkerhet.

Ytterligare information
I denna rekrytering samarbetar vi med Wise Professionals. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på telefon 0760-001816. Under perioden 7/7 – 13/8 har vi inte möjlighet att besvara frågor kring tjänsten. Då urval sker löpande från 14 augusti 2017 vill vi ha din ansökan snarast möjligt, dock senast 25 augusti 2017.

Fackliga företrädare
JUSEK Christina Brockmeyer, tfn 031-701 11 38
ST Annelie Svedby, tfn 031-701 13 94
SEKO Johnas Nyqwist, tfn 031-701 13 19

Välkommen med din ansökan!

Om Göteborgs tingsrätt
Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen arbetar med intern och extern service, däribland HR-frågor. Avdelningens uppdrag är också att ta fram, förvalta och utveckla administrativa processer. 

Liknande jobb

Liknande jobb