Financial Controller till Axel Johnson AB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2017
Stängs
den 9 augusti 2017
Kontakta
Elinor Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till det anrika familjeföretaget Axel Johnson AB, med kontor i centrala Stockholm. Vi söker en driven och ansvarstagande person med goda redovisningskunskaper till denna spännande tjänst i ett av nordens största företag inom handel och tjänster. Företaget har en vision om att ha ledande position inom alla sina marknader och i bolagets värderingar ingår kundfokus, hållbara affärer, nya idéer samt frihet och ansvar för medarbetare. I rollen kommer man att arbeta nära och rapportera till Head of Group Financial Control. I tjänsten ingår ansvar för koncernredovisning och konsolidering samt intern och extern rapportering i kombination med analys. För rätt kandidat erbjuder denna tjänst goda utvecklingsmöjligheter. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Arbeta med konsolidering och upprättande av koncernredovisning, för en koncern som består av hel- och delägda dotterbolag, intressebolag och övriga innehav. Koncernen förändras kontinuerligt genom förvärv och avyttringar.
  • Upprätta och analysera månatlig och kvartalsvis, intern och extern, finansiell rapportering
  • Säkerställa att redovisning och rapportering uppfyller krav och kvalitet samt vid behov föreslå konkreta förbättringsåtgärder
  • Ta fram budget/prognoser och andra rapporter
  • Vara delaktig i redovisningen och deklarationen för moderbolaget
  • Delta i bokslutsarbetet och upprättandet av årsredovisning
  • Stötta koncernens bolag i redovisnings- och skattefrågor  
  • Kontinuerligt arbeta med att analysera befintliga arbetssätt med syfte att förbättra den nuvarande rapporteringen
  • Ansvara för koncernens konsolideringssystem

Erfarenhet
Vi söker dig med akademisk examen och 3-4 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom revision, antingen inom Big4 eller på en annan revisionsbyrå. Om du utöver revison även har praktisk erfarenhet från redovisning inom en koncern är detta meriterande. I din yrkesroll har du kommit i kontakt med koncernredovisning och har även ett intresse för det.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, ödmjuk och ansvarstagande. Du genomför ditt arbete ansvarsfullt och självständigt samtidigt som du håller hög kvalitet i samtliga processer som du ansvarar för. Som person ser vi gärna att du är hjälpsam och social samt arbetar väl i grupp med andra. Det är viktigt att du är noggrann, flexibel och trivs med variationen som tjänsten erbjuder och besitter förmågan samt har intresse för att lära dig mer och anta nya arbetsuppgifter.

Axel Johnson AB
Axel Johnson AB är en av Nordens ledande handelskoncerner som bygger och utvecklar verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden med tyngdpunkt i Norden. Koncernbolagen består idag av Axel Johnson International, Martin & Servera (ägarandel 70%), Novax, Kicks, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood (ägarandel 50,1 %) och Dustin (ägarandel 25%). Axel Johnsons nettoomsättning uppgår till cirka 72 miljarder kronor, och koncernbolagen har sammanlagt omkring 20 000 anställda. Axel Johnson är ett familjeföretag i fjärde och femte generationen och ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Axel Johnson ingår som en av fyra fristående koncerner i Axel Johnson Gruppen tillsammans med fastighetsbolaget AxFast, amerikanska Axel Johnson Inc. och förvaltningsbolaget AltoCumulus.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2158. Ansvarig kontaktperson är Elinor Nilsson.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb