Executive Assistant till VBG Group AB

Rekryterare
Plats
Trollhättan
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 3 september 2017
Ref:
SE-12302
Kontakta
Frida Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Att bistå och supporta koncernledningen

Position
VBG Group AB befinner sig i ett expansivt skede, koncernen genomförde ett betydande förvärv i slutet av 2016 och behöver nu tillsätta en Executive Assistant som i  nära samarbete ska bistå och supporta koncernledningen samt ta ett helhetsgrepp gällande den administrativa funktionen på koncernnivå. Tjänsten är en nyinrättad roll på bolaget, så du behöver vara drivande i att skapa struktur gällande kontorets arbetssätt och rutiner.

Rollen som Executive Assistant omfattar flera ansvarsområden;  att ge administrativt stöd till VBG Groups koncernchef/VD samt att ansvara för flertalet supportområden för hela koncernledningen.

Gentemot koncernchef/VD tar du ett helhetsansvar för kalender och planering, stödjer administrativt gentemot övriga koncernfunktioner, stöttar vid framtagning av presentationer, gör sammanställningar, informationssökning samt resebokningar.

Gentemot koncernledningen ansvarar du för allt praktiskt gällande planering och genomförande av exempelvis styrelsemöten och bolagstämman samt liknande mötesarrangemang. Du ansvarar för aktiviteter såsom planering och samordning av resor, att sammanställa och uppdatera dokumentation, distribuera material samt uppdatera material på koncernens websida.

Du är även involverad i uppdateringar av samt framtagning av material såsom årsredovisning, kvartalsrapporter och presentationer. Du förväntas vara insatt i börsens noteringsavtal och andra bolagsrelaterade avtal samt hjälper till med utredningar, informationssökning och är delaktig i förbättringsprojekt. Du håller i insiderrapportering och är uppdaterad på nya lagar och regler gällande börskrav etc.

Vi söker en erfaren, strukturerad och handlingskraftig person med hög integritet som har erfarenhet av arbete på ledningsnivå i en internationellt verksam koncern. Som person är du ödmjuk, prestigelös och förtroendeingivande.

Du har en eftergymnasial utbildning samt en grundläggande ekonomisk och juridisk förståelse, du talar och skriver engelska obehindrat. Placeringsort är Trollhättan, vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Är du den person vi söker?
Vi erbjuder ett uppdrag i en global företagskoncern med en jordnära kultur och tydlig affärsfokus.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se ref nr SE-12302) senast 3 september 2017. Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsulter Frida Olsson, 031-333 52 14 eller Catrin Ståhlgren, 031-333 52 04. Urval sker löpande.

Om företaget
VBG Group är en internationell industrikoncern med mer än 1 400 medarbetare i 18 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens fyra helägda divisioner. Koncernens divisioner VBG Truck Equipment, Edscha Trailer Systems, Mobile Climate Control och Ringfeder Power Transmission utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter under välkända och starka varumärken över hela världen. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan. Bolaget omsatte 2016 ca SEK 1,5 miljarder och har huvudkontor i Trollhättan.

Liknande jobb

Liknande jobb