Ekonomichef till Europeiska ERV

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Kontakta
Anna Berggren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef till Europeiska ERV

Är du vår nya Ekonomichef hos Europeiska ERV?

Om tjänsten
Som Ekonomichef är du ansvarig för styrning och analys av bolagets finansiella aktiviteter samt att leda och motivera dina medarbetare.

Du kommer att samarbeta med alla delar i organisationen och det är därför viktigt att du är öppen, social och tycker om att nätverka. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kollegor i Danmark och rollen involverar många kontaktområden även internt. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

• Leda, motivera och utveckla dina medarbetare inom finansavdelningen

• Förberedelse av månads-, kvartals- och årsbokslut och Solvency II-rapporter

• Granskning av faktiskt utfall, budget och prognos

• Analysera och utmana den lokala finansiella informationen (utfall, budget och prognos)

• Förbereda bokslut och rapporter inklusive analys av intäkter, försäkringskostnader, driftskostnader och övrigt relaterat till det finansiella resultatet

• Delta i vårt pågående filialprojekt

Vem är du?
Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av redovisningsprinciper enligt Svensk GAAP och IFRS. Har du tidigare arbetat inom försäkringsbranschen är det meriterande men inget krav. Du arbetar obehindrat i Excel och önskvärt är om du har erfarenhet av SAP.

Du är strukturerad, resultatorienterad med hög arbetskapacitet. Du är analytisk och har en prestigefri attityd. Som person är du initiativtagande och driver dina egna frågor på ett proaktivt sätt. Du har också förmågan att förmedla dina kunskaper till olika intressenter med tydlighet, även i komplexa frågor. Eftersom vårt koncernspråk är engelska är flytande engelska i tal och skrift ett krav. 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder ett arbete i ett ambitiöst och trevligt team i en internationell arbetsmiljö. Vi är drygt ca 60 medarbetare inom Europeiska ERV Sverige, med placering i Sundbyberg. På vårt systerkontor i Köpenhamn har du nästan 90 kollegor till. Företagskulturen är informell och samtidigt professionell. Vi har den svenska försäkringsbranschens kollektivavtal och ger bra anställningsvillkor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ERV med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Anna Berggren på telefon 070-471 59 16. Vi ser fram emot din ansökan!

Om företaget
Europeiska ERV är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkring samt försäkring för utlandsstationerade. Europeiska ERV i Sverige försäkrar årligen över 1,2 miljoner resenärer och 10 miljoner bank- och kreditkort. Vi tillhandahåller även specialförsäkringar för klockor och smycken. Vi planerar att genomföra en filialstruktur med vårt danska systerföretag Europæiske ERV under 2017 och utgör tillsammans en nordisk del av den internationella ERV-gruppen. ERV är experten på resesäkerhet inom ERGO Insurance Group och är en del av Munich Re, ett av världens ledande återförsäkringsbolag och riskbärare.

Liknande jobb

Liknande jobb