Finansanalytiker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 juli 2017
Stängs
den 23 augusti 2017
Ref:
01941/2017
Kontakta
Svante Rasmuson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

Vi söker en finansanalytiker till enheten för marknadsanalys. Enheten ansvarar bland annat för uppföljning av hur den svenska apoteksmarknaden utvecklas sedan omregleringen och fastställande av apotekens handelsmarginal, dvs den ersättning apoteken får för att lagerhålla och expediera receptbelagda läkemedel. Enheten är dessutom fortlöpande engagerad i ett flertal marknadsanalyser och utvärderingar av läkemedelsanvändning ur olika aktörers perspektiv; landsting, stat, apotek, industri och patienter. 

Arbetsuppgifter
Som finansanalytiker på TLV bidrar du till arbetet med att fördjupa och utveckla vårt uppföljnings- och analysarbete på apoteks- och läkemedelsområdet. En väsentlig del av arbetet är att göra bedömningar utifrån marknadsstatistik och företagsekonomisk redovisning. Du kommer att vara en viktig kugge i ett team av erfarna ekonomer och analytiker och ditt primära fokus är apoteksmarknaden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område. Du har några års erfarenhet av att arbeta med företags- och branschanalys, antingen inom bank och finans eller inom större företag. Din tidigare erfarenhet har en inriktning mot finansiell ekonomi och redovisning och du är väl förtrogen med de finansiella nyckeltal som används inom aktieanalys. Meriterande är erfarenhet från konsumentmarknaden.

För arbetet är det viktigt att du är resultatinriktad, strukturerad och noggrann. Du är självgående och kan självständigt formulera vilka frågor som ska analyseras. Du har god samarbetsförmåga med såväl ekonomer som specialister från andra discipliner. Du har erfarenhet av att förklara resultat av ekonomisk analys för icke-ekonomer på ett pedagogiskt sätt.
 
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har förmåga att företräda myndigheten på ett professionellt sätt.

Du har goda kunskaper i Office-paketet, framförallt Excel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 01941/2017 senast den 23 augusti. 

Övrigt
TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

Kontaktpersoner
Svante Rasmuson
Enhetschef
0708–63 93 31
svante.rasmuson@tlv.se

Eva Finder
SACO
08-568 420 57 (nås till 3 augusti)
eva.finder@tlv.se

Christian Larsen
ST
08-568 420 61 (nås från 24 juli)
christian.larsen@tlv.se

Liknande jobb

Liknande jobb